Peste o tonă de cocaină, la Constanţa

Peste o tonă de cocaină, la Constanţa

Peste o tonă de cocaină (aproximativ 1.200 de kilograme) - a cărei valoare „pe piaţa neagră“ a fost estimată la peste 50 de milioane de euro - a fost capturată, ieri, de poliţiştii de la Crimă Organizată, în Portul Constanţa-Sud Agigea.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, pachetele cu droguri erau ascunse în mai multe colete cu lemn de cedru.

„Marfa a fost «depozitată» pe vas în două containere şi a fost trimisă din Brazilia, având ca destinatar o societate comercială din Târgu- Jiu, judeţul Gorj. Containerele au ajuns în portul constănţean acum aproape două luni şi am aşteptat ca beneficiarii să vină să ridice drogurile. Începând din 26 decembrie 2008, când aveam informaţia că drogurile ar fi trebuit să sosească în ţară, vameşii au controlat «la sânge» toate importurile de cherestea“, au completat sursele citate.

De altfel, ieri după-amiază, patru reprezentanţi ai beneficiarului al cărui nume figura în acte la rubrica „importator“ au fost încătuşaţi de poliţişti în momentul în care au vrut să ridice marfa. Printre aceştia se află şi un cetăţean spaniol, bănuit că ar fi unul dintre „locotenenţii“ liderului reţelei care urma să distribuie drogurile.

Cele cinci colete în care fuseseră ascunse pachetele cu cocaină au fost desigilate de poliţişti şi vameşi sub ochii celor patru. Imediat, la faţa locului au sosit şi procurorii, iar zona a fost împânzită de forţe de ordine.

Unul dintre coordonatorii anchetei în acest caz, comisarul-şef Toma Rus, susţine că aveam de-a face cu una dintre cele mai mari capturi de droguri realizată în Europa, în ultimii zece ani.

Ne puteți urmări și pe Google News