Tragedia din Ucraina. Sora studentului român: "Nu înțeleg, vreau niște răspunsuri despre ce s-a întâmplat"

Tragedia din Ucraina. Sora studentului român: "Nu înțeleg, vreau niște răspunsuri despre ce s-a întâmplat"

Printre cele 298 de victime ale zborului MH17, doborât de o rachetă sol-aer în estul Ucrainei, se afla și un tânăr cu dublă cetățenie româno-canadiană, student la Facultatea de Medicină de la Cluj Napoca. Sora lui Andrei Anghel, aflată în Canada, le-a povestit jurnaliștilor de la The Globe and Mail că fratele ei plănuise o vacanță de vis, în Bali, împreună cu iubita sa, o studentă de origine germană.

Ultimul mesaj pe care l-a primit de la Andrei a fost miercuri seara (joi dimineață după fusul orar din Europa). "Mi-a scris bună dimineața și că următorul mesaj va fi din Bali. I-am zis OK, ai grija, te iubesc. Nu știam prea multe detalii despre zborul lui și n-am dat prea multă importanță știrilor despre prăbușirea avionului , până când au început să curgă mesajele. Spre seară, poliția a venit la părinții mei acasă și le-au spus că Andrei se afla la bordul avionului. Pur și simplu nu înțeleg. Pare ireal, abia am vorbit cu el", le-a declarat ieri Alexandra, sora tânărului student mort în tragedia aviatică din Ucraina.

În timp ce aprindea două lumânări pe țărmul lacului Ontario, în apropiere de casa părintească, loc unde venea adesea alături de fratele ei, Alexandra Anghel le-a mărturisit jurnaliștilor că va dori "destul de curând, să primească răspunsuri privind moartea fratelui ei".

Alexandra avea 10 ani și Andrei 8 atunci când familia lor a emigrat în Canada. "Dintr-un băiat timid a devenit un adolescent plin de exuberanță, sociabil și ambițios. A făcut voluntariat în Costa Rica, îi plăcea să deseneze, să meargă cu cortul... Vroia să schimbe lumea", își amintește Alexandra.

Ne puteți urmări și pe Google News