Dan Voiculescu, frate de DNA cu Bercea Mondialu’, declanșează mineriada în Justiție

Dan Voiculescu, frate de DNA cu Bercea Mondialu’, declanșează mineriada în Justiție

Ieri a fost o nouă zi nebună. A început imediat după miezul nopții, o dată cu difuzarea unor fragmente video cu discuțiile între Mircea Băsescu și rudele lui Bercea Mondialu’ de către apostolii TV de la Antena 3. Era anunțat de câteva zile mega-scandalul secolului, care avea să-l îngroape definitiv pe Traian Băsescu, o poveste cu mulți bani și materiale compromițătoare.

Unealta, un infractor cu peste 100 de dosare penale, condamnat definitiv la 8 ani și nouă luni de închisoare, pentru înjunghierea unui nepot, care a dat lovitura vieții sale în momentul în care s-a încuscrit cu fratele Președintelui. Moment de maxim orgasm jurnalistic pentru adversarii lui Traian Băsescu, care se străduie de ani buni să dovedească că Președintele României nu este deloc atât de lipsit de pată în materie de corupție. Un demers care urmărește albirea lui Dan Voiculescu prin comparație, de ceva vreme înregistrându-se la Antena 3 un serial de emisiuni menit să demonstreze că judecătorii și procurorii sunt corupți, incompetenți, băsiști și pe cale de consecință, lipsiți total de independență. Ceea ce arată, în viziunea celor care-l admiră pe Varan, că toate acuzațiile aduse președintelui-fondator al PC și Antena 3  sunt cu rea-credință și vag răutăcioase.

Din campania electorală a anului 2004 am învățat un lucru: să nu mai judec/comentez lucrurile la cald, imediat după difuzare, să las cel puțin 10 ore pentru a se așeza temeinic și dacă se poate, să nu le văd la TV, ci să utilizez servicii de monitorizare. E un truc folosit de majoritatea consultanților politici care au nevoie să judece la rece situația, nu sub impulsul emoției, de neevitat în situații-limită. Am procedat la fel și în cazul stenogramelor difuzate de Antena 3. Le-am citit ieri, dis-de-dimineață. Mi s-au părut un material important, cu acuzații grave, dar care nu susținea fără umbră de îndoială implicarea lui Mircea Băsescu în vreun proces de corupere a justiției, însă nici nu părea vreo discuție de cafenea. Erau multe goluri, multe puncte de suspensie, prea multe lucruri interpretabile. Nu era o negociere între doi tovarăși de ticăloșie, nu se aduceau acuze grave, tranșante, ci doar se sugerau diverse situații. Despre implicarea directă sau indirectă a lui Traian Băsescu, nici vorbă! Impresia mea era întărită și de faptul că citeam stenogramele unor discuții provocate de niște infractori, care știau exact ce doreau să obțină, care știau cum să intimideze un interlocutor, cum să arunce sume și cifre demne de credibilitate.

Avea vreo vină Mircea Băsescu? În mod cert, trebuia să se comporte mult mai responsabil, mult mai ferm atunci când venea vorba de Președintele României. Trebuia să fie clar atunci când rudele lui Mondialu’ vorbeau de bani dați și de sentințe luate. Dar pentru asta trebuia să știe că este înregistrat video și audio, trebuia să nu fi avut în viața lui de-a face cu Clanul Mondialu’, să stea mult mai departe de problemele cu justiția ale vreunui fin sau naș! N-a făcut-o și l-a pus într-o situație grea pe Traian Băsescu, cel care a spus un lucru complicat de recunoscut public: Între rude și Justiție, aleg Justiția! Iar acum Mircea Băsescu va trebui să răspundă pentru legăturile sale cu niște infractori.

Ne puteți urmări și pe Google News

Am văzut cum mulți analiști, comentatori, ziariști, s-au grăbit, azi-noapte, să tragă concluzia că atacul Antenelor este devastator pentru Președintele României. N-au mai avut timp să stea să facă nuanțările necesare, să vadă că Traian Băsescu nu avea nici o implicare, că vorbeam de fratele său și de rudele unui infractor condamnat. Emoția i-a transformat din susținători în dezamăgiți. Nu s-au mai uitat la substratul întregii campanii de la Antena 3, la eforturile uriașe pe care le fac zeci de angajați ai Varanului pentru a-l scoate basma curată. Diversiunea, sau noua mineriadă la adresa Justiției, părea că are sorți de izbândă. Nu s-a schimbat starea de spirit nici după declarația de la ora 13.30 a lui Traian Băsescu. Păreau mai liniștiți cu asigurările Președintelui privind lipsa sa totală de implicare în actul de justiție. Dar gustul amar rămânea…

A venit la ora 15.00, din nou pe toate televiziunile, Bercea Mondialu’ care a ridicat miza! Șpaga nu-l mai viza doar pe Mircea Băsescu, ci și pe Laura Codruța Kovesi, șefa DNA, pe Livia Stanciu, președintele ÎCCJ, Vasile Blaga, președintele PDL. „Împărțise” la toți două milioane de euro! O avea înregistrări și cu ei, mă gândeam, văzându-l cum aruncă cu elucubrații din duba cu gratii? O întrebare la care sunt sigur că nici Frații Grimm nu s-au gândit! Dar asta nu-l va împiedica pe Mihai Gâdea să facă o nouă emisiune cu onorabilul Clan Mondialu’.