În propria ogradă: Ce probleme de igienă are IDOLUL bucătarilor | VIDEO
- Roxana Roseti
- 10 mai 2014, 15:27
Jamie Oliver, „idol al bucătarilor din lumea întreagă” – după cum este considerat, este criticat din cauza unor probleme de igienă.
Şi aceasta deoarece prestigiosul său restaurant din centrul Londrei a fost obligat să îşi închidă porţile pentru 24 de ore, după o inspecţie a serviciilor de igienă, potrivit bigbrowser.blog.lemonde.fr.
Nota 1
Astfel, inspectorii britanici au descoperit în măcelăria şi restaurantul celebrului maestru bucătar excremente de şoareci, carcase mucegăite şi carne de vită Wagyu expirată.
Măcelăria Barbecoa a primit nota 1 pe o scală de 1 la 5 din partea Food Standards Agency - agenţia pentru norme alimentare din Marea Britanie -, care a decis că, în urma inspecţiei efectuate pe 8 ianuarie, "este nevoie ca ameliorări majore să fie făcute" în restaurantul lui Jamie Oliver. La subsol au fost găsite carcase acoperite cu mucegai, în timp ce preţioasele saramuri, precum "caña de lomo" - muşchi de porc iberic uscat - erau vândute, în ciuda faptului că datele de expirare erau depăşite, după cum notează The Times.
Măcelăria, care aprovizionează, printre altele, restaurantul lui Jamie Oliver, situat la etajul aceleiaşi clădiri, avea şi săli de baie neadecvate, uşile frigiderelor şi ale camerelor frigorifice erau murdare, iar în aer se simţea "un miros puternic" de excremente de şoareci.
Pentru consumul uman
Grupul condus de Jamie Oliver, care a ales să închidă măcelăria pentru 24 de ore pentru a administra această criză, a afirmat că mucegaiul găsit pe carcase nu le face pe acestea să devină "improprii pentru consumul uman".
Restaurantul celebrului bucătar britanic se laudă cu faptul că propune un meniu pe bază de cărnuri care sunt "uscate natural până la 70 de zile", argumentând că mucegaiul reprezintă "o etapă naturală" în uscarea cărnii, dar nu o face periculoasă pentru consum. Preparatele servite în acest restaurant londonez pot să depăşească 100 de lire sterline (122 euro).