Cine este judecătorul care l-a salvat pe baronul Duicu de ANI

Cine este judecătorul care l-a salvat pe baronul Duicu de ANI

Alegerea lui Norel Popescu în CSM este contestată. 13 voturi îl despart pe magistrat de principalul său contracandidat.

Magistratul Dragoş-Constantin Popoiag, preşedintele al Tribunalului Dâmboviţa, va contesta alegerile pentru funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

La un pas de victorie

Săptămâna aceasta, Consiliul a dat publicităţii rezultatul alegerilor, iar victorios a ieșit judecătorul Norel Popescu (340 de voturi), preşedinte al Tribunalului Mehedinţi şi vicepreşedinte al Asociaţiei Magistraţilor din România (AMR). Popoiag a avut cu 13 voturi mai puțin (327). Restul voturilor s-au dus către Natalia Roman (292), preşedinte al Tribunalului specializat Mureş şi preşedinte UNJR, şi către Dorin Danci (119) de la Tribunalul Maramureş.

Popoiag ne-a declarat că a formulat o cerere la CSM pentru a i se comunica procesele- verbale de la alegeri. „Am date de la colegii din țară că ar fi mai multe voturi anulate. După ce am toate elementele, voi formula o contestație, acum am niște bănuieli”, ne-a spus Popoiag. O altă nemulţumire a magistratului: pe pagina oficială a CSM, la secţiunea alegerilor era postată o „Recomandare” din partea AMR, care îl susţinea pe Norel la aceste alegeri.

„Recomandarea” AMR

Liderul AMR este judecătoarea Gabriela Baltag, iar preşedintele de onoare este Viorica Costiniu. „Am cerut Consiliului să verifice de ce acest act a apărut pe site și când a fost depus”, ne-a explicat Popoiag. Norel Popescu ne-a declarat că „Recomandarea” a fost depusă în termen legal şi că publicarea acesteia pe site nu l-a avantajat cu nimic. „Nu știu nimic despre voturile anulate la alegeri”, a completat Popescu.

Lupta pentru un loc în CSM se dă ca urmare a vacantării postului prin plecarea lui Adrian Neacşu, judecat pentru corupţie. Popescu a fost membru interimar al CSM până la aceste alegeri.

STENOGRAME

Numele lui Norel Popescu apare în motivarea arestării în cazul „baronului” de Mehedinți, Adrian Duicu (PSD). Ce spun magistrații:

Judecătorul îi dă consultațiile dorite lui Duicu cu privire la problema dedusă în același timp judecății pe rolul Curții și îi dă asigurări că nu există nicio incompatibilitate în ceea ce îl privește pe președintele CJ (consultațiile juridice s-au dovedit a fi de calitate, judecătorul anticipând cu exactitate soluția care a fost și pronunțată).

De remarcat că în discuțiile cu apropiații săi referitoare la acest magistrat, Duicu și Mediansky Ladislau (secretar al CJ Mehedinți) folosesc apelativul de „Norel”, element ce denotă familiaritate cu magistratul.

În declarația dată în fața instanței, Duicu a mai arătat că nu i-a cerut lui Norel Popescu să influențeze și judecatoarea de la Curtea de Apel care îi soluționa dosarul, deși din interceptările dintre inculpat și secretar rezultă că îi trăsese sarcina să vorbească cu Norel Popescu despre „aia”, „cu aceeași funcție”, „că el a fost pe contencios… judecător”.

Ne puteți urmări și pe Google News