Reţea de "traficanţi" de usturoi, anihilată la Iaşi | VIDEO

Reţea de "traficanţi" de usturoi, anihilată la Iaşi | VIDEO

Ofiţerii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO), poliţiştii de frontieră şi comisari ai Gărzii Financiare au descins ieri dimineaţă în locuinţele a 20 de persoane din Iaşi şi Bucureşti suspectate care fac parte dintr-o reţea de contrabandă cu legume şi fructe.

Procurorii au dispus astăzi începerea urmăririi penale în cazul a 17 persoane din reţeaua de contrabandă, printre care se află şi indivizi din Bucureşti şi Ilfov. Cinci dintre acestea au fost duse la Tribunalul Iaşi cu propunere de arestare preventivă. De la membrii reţelei au fost confiscate două maşini de lux, o camionetă, un microbuz, un camion, un cap de tractor şi un tir, 19.235 de euro şi 134.510 lei, 13 ştampile, un pistol cu aer comprimat şi 181 pachete de ţigări.

Prejudiciu de 500.000 de euro

Conform anchetatorilor, legumele şi fructele de contrabandă erau depozitate într-un garaj din localitatea ieşeană Leţcani, de unde au fost ridicate 39.500 de kilograme de cartofi şi 2.389 de kilograme de usturoi.

"Prejudiciul creat de grupare prin neplata taxelor, accizelor şi impozitelor a fost estimat la suma de 500.000 de euro. În cursul anului, membrii reţelei au făcut achiziţii intercomunitare de legume şi fructe pe care le-au adus în ţară şi le-au comercializat în Iaşi şi Bucureşti prin folosirea unor societăţi aflate în administrarea fictivă a unor interpuşi, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale", a declarat procurorul Daniel Horodniceanu.

Contrabandiştii riscă să primească până la 20 de ani de închisoare pentru iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat, contrabandă, evaziune fiscală, splăare de bani şi complicitate la contrabandă şi evaziune fiscală.

Ne puteți urmări și pe Google News