Inspectori fiscali arestaţi pentru luare de mită la Constanţa

Inspectori fiscali arestaţi pentru luare de mită la Constanţa

Tribunalul Constanţa a decis cu puţin timp în urmă arestarea preventivă pe 29 de zile a celor doi inspectori ANAF surprinşi ieri în flagrant în timp ce primeau 2000 euro de la un agent economic.

Soluţia dată de judecători poate fi atacată în recurs urmând să se judece în termen de trei zile la Curtea de Apel Constanţa. Patronul constănţean importase marfă din Bulgaria şi nu înscrisese factura în evidenţele financiar contabile ale firmei fapt sesizat de finanţiştii bulgari omologilor români.

În loc să-l sancţioneze, inspectorii Costel Bafani şi Adrian Cimpoaie, angajaţi la Compartimentul de Cooperare Internaţională din cadrul Direcţiei de Control ANAF Constanţa, l-au contactat telefonic pe agentul economic şi i-au pus în vedere că riscă dosar penal.

Cei doi au fost prinşi în flagrant în casa omului de afaceri care îi anunţase în prealabil pe ofiţerii DGA Constanţa. Procurorul Teodor Niţă de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa care a participat la flagrant spune că pe imaginile filmate se vede clar cum cei doi suspecţi îi cer direct banii, "vrei să stai 2 ani la puşcărie? Nu vreau. Dai 10.000 ca să nu stai? Dau. Aşa se pune problema, e foarte simplu".

Cei doi inspectori i-au explicat apoi patronului cum vor justifica aşa zisul control prin documentele pe care ei le vor întocmi pentru a-i acoperi evaziunea fiscală. " Faptul că nu ai creat venit în evidenţă contabilă înseamnă de la 2 la 8 ani puşcărie, întreabă pe cine vrei tu. Poţi spune că practic ai primit cadou de sărbători nişte libertate, la modul cel mai serios", l-a lămuri unul dintre inspectori pe afacerist.

Ne puteți urmări și pe Google News