Imagini noi cu a patra generaţie a modelului premium Audi A6

Imagini noi cu a patra generaţie a modelului premium Audi A6

Autoturismul premium german de clasă mare Audi A6, prezentat, în premieră mondială, ieri, va fi expus, luna viitoare, la Salonul auto de la Detroit. Vânzările vor debuta în prima parte lui 2011.

Audi a completat portofoliul de imagini dedicat celui mai proaspăt model al său - noul A6.

A patra generaţie a autoturismului premium german, concurent cu BMW Seria 5 şi Mercedes-Benz Clasa E, va fi expus în public, pentru prima oară, pe 10 ianuarie, cu prilejul Salonului auto de la Detroit.

Debutul comercial va avea loc în trimestrul întâi al anului viitor.

Noul Audi A6 (4,92 metri lungime / 1,87 metri lăţime / 1,46 metri înăţime) va fi disponibil cu o serie de motoare pe benzină (2.8 FSI, 3.0 TFSI) şi motorină (2.0 TDI, 3.0 TDI), cu patru şi şase cilindri, care dezvoltă între 177 şi 300 de cai-putere.

Oficial, consumul a fost scăzut, în medie, cu 19%, în comparaţie cu actualul model.

În funcţie de versiune, puterea va fi transmisă la puntea faţă sau la toate cele patru roţi - prin intermediul sistemului de tracţiune integrală quattro.

A6 va oferi o cutie de viteze manuală cu 6+1 trepte şi două automate (multitronic şi s-tronic).

Din 2012, gama A6 va propune, în premieră, o versiune hibridă, cu un sistem de propulsie preluat de la SUV-ul compact Audi Q5 (motor pe benzină 2.0 TFSI - 211 CP) plus unitate electrică - 45 CP).

Versiunea mai practică, Avant (break), dar şi cea mai sportivă, S6, urmează a fi introduse în viitorul mai mult sau mai puţin apropiat. Preţurile gamei A6 vor fi comunicate la o dată ulterioară.

Ne puteți urmări și pe Google News