Silviu Lung: "Fiecare portar ar trebui să joace câte o repriză"

Silviu Lung: "Fiecare portar ar trebui să joace câte o repriză"

Silviu Lung, fostul goalkeeper al echipei naţionale, crede că stelistul Tătăruşanu şi timişoreanul Pantilimon au aceeaşi valoare şi ar trebui folosiţi în mod egal diseară, cu Italia.

Naţionala României joacă diseară, în localitatea austriacă Klagenfurt, un meci amical cu reprezentativa similară a Italiei (ora 21.30, în direct la Pro TV).

De-a lungul timpului, cele două reprezentative s-au întâlnit de 15 ori. România a învins de două ori, Italia a câştigat 10 meciuri, iar trei dispute s-au încheiat nedecis. Ultima victorie obţinută în faţa Italiei a avut loc în 1989, scor 1-0, într-o partidă de verificare disputată la Sibiu.

În 1982, la Firenze, am fost egalii campionilor mondiali

Ne puteți urmări și pe Google News

România a reuşit o "dublă" istorică împotriva Italiei, în preliminariile Campionatului European din 1984. Squadra Azzurra devenise în vara anului 1982 campioană mondială, iar la finalul anului, pe 4 decembrie, tricolorii, antrenaţi la acea vreme de Mircea Lucescu, au obţinut o remiză albă, la Firenze. Poarta naţionalei a fost apărată la acel joc de Silviu Lung, care a reuşit un meci de poveste.

Actualul secund al lui Sorin Cârţu pe banca tehnică a formaţiei CFR Cluj a rememorat ieri acel joc. "În vara anului 1982, noi eram veniţi cam de pe nicăieri. Naţionala noastră era în formare, în timp ce italienii erau campioni mondiali. E drept că am avut şi noroc, mai ales în finalul partidei, când italienii au ratat incredibil, dar fără noroc nu faci nimic. Nu spun că a fost cel mai bun meci al meu la naţională. Rezultatul a fost primit foarte bine în ţară. Am fost recompensaţi financiar, dar nu suficient, faţă de cât am fi meritat", ne-a declarat fostul internaţional.

La meciul-retur, disputat pe 16 aprilie 1983, Lung a fost înlocuit în poartă de "Ţeţe" Moraru. România a obţinut atunci singura victorie contra Italiei, într-un joc oficial (scor 1-0). "Eram accidentat la acel joc. Suferisem o disjuncţie la umăr şi am ratat un mare joc", a spus fostul portar.

El crede că ambii portari ai naţionalei, Ciprian Tătăruşanu şi Costel Pantilimon, îi seamănă ca stil. "Au calităţi de mari goal-keeperi. Cred că fiecare portar ar trebui să joace fiecare câte o repriză contra Italiei. Îmi plac amândoi. Îmi seamănă şi fizic. Sunt portari înalţi, cu gabarit. Nu pot spune că unul îi este superior celuilalt", mai zice Silviu Lung.

Răzvan Lucescu a anunţat că-l va convoca la lot pe Adi Mutu când starul va fi apt fizic.

Meci amical

România - Italia, 21.30 - PRO TV Echipe probabile:

  • România: Pantilimon - Râpă, Tamaş, Chivu, Raţ - Torje, G. Florescu, Ropotan, Deac - Marica, B. Stancu. Antrenor: Răzvan Lucescu.
  • Italia: Viviano - Balzaretti, Bonucci, Ranochia, Santon - De Rossi, Aquilani, Mauri - G. Rossi, Diamanti, Balotelli. Antrenor: Cesare Prandelli.

Arbitru la centru: Thomas Einwaller (Austria). Stadion: "Hypo Worthersee" - Klangenfurt.