Se pregătește schimbarea ministrului de Interne, Carmen Dan - europarlamentar

Se pregătește schimbarea ministrului de Interne, Carmen Dan - europarlamentar

Europarlamentarul Ioan Mircea Pașcu (PSD), vicepreședinte al Parlamentului European, a scris luni, pe pagina sa de socializare, că a început „pregătirea de artilerie" pentru schimbarea din funcție a ministrului social-democrat de Interne, Carmen Dan.

„Văd ca, așa cum fusesem lăsat sa înțeleg, a început “pregătirea de artilerie” pt asaltul asupra lui Carmen Dan ... Se încălzește cineva pe margine? Premierul o fi la curent?", a scris Pașcu pe Facebook.

Microfonul din priză

Pe 30 noiembrie, ministrul de Interne, Carmen Dan, a afirmat la România TV că a găsit în apartamentul închiriat în care locuieşte un dispozitiv de înregistrare ascuns într-o priză.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Am găsit în locuința mea un dispozitiv care după prima verificare pare un dispozitiv de înregistrare audio (...) într-una dintre camerele din apartamentul în care locuiesc", a spus Carmen Dan la România TV. „Am avut surpriza să constat că într-o priză de telefon, e oarecum suspect până și locul unde era amplasat dispozitivul, am găsit acest dispozitiv. Era mascat în interiorul acelei prize, nu era un dispozitiv la vedere. (...) Era un dispozitiv care era conectat la o sursă de alimentare și înțeleg că avea și o baterie care probabil alimenta dispozitivul când s-ar fi întrerupt sursa de energie'', a mai spus ministrul.

Premierul Mihai Tudose a spus la vremea respectivă că nu a discutat cu ministrul de Interne. „Recunosc că nu. Este o anchetă în curs, deci nu comentăm. Dacă domnia sa simţea nevoia, mă suna. Aşa să o întreb ce mai găseşte domnia sa prin casă, iertaţi-mă", a zis premierul.

„Mortul lui Dragnea"

La sfârșitul lunii noiembrie, Carmen Dan a depus la DIICTO o plângere pentru denunț calomnios și șantaj împotriva fostului PSD-ist teleormănean poreclit „Mortul lui Dragnea". Demersul ministrului a venit după ce Romica Parpalea a depus la rândul său, la DNA, plângere penală împotriva lui Carmen Dan.