AVERTIZARE de CĂLĂTORIE pentru o locație unde ROMÂNII merg în CONCEDIU

AVERTIZARE de CĂLĂTORIE pentru o locație unde ROMÂNII merg în CONCEDIU

MAE a emis o avertizare de călătorie în Republica Croația, valabilă începând cu 1 august pentru perioada cu temperaturi semnificative și periculoase în prima parte a lunii.

Conform comunicatului de presă lansat de MAE, cele mai ridicate temperaturi, de până la 42 de grade Celsius, sunt aşteptate în zonele Zagreb, Karlovac, Gospić, Knin (centrul ţării), Osijek (est) şi Rijeka (nord-vest), informează AGERPRES. De asemenea, MAE sfătuiește ca înainte de plecare, turiștii să consulte paginile oficiale ale autorităților din Croația, dar și prognoza meteo pentru zilele în care se află în regiune.

Cetăţenii români sunt sfătuiţi să evite expunerea directă la soare, în special la orele amiezii, şi să aibă la dispoziţie suficiente rezerve de lichide pentru o hidratare corespunzătoare.

Cetăţenii români afectaţi de situaţia din atenţionare pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Ne puteți urmări și pe Google News