PSD s-a întors origini! Carmen Dan: “Asistăm la o lovitură de stat”.

PSD s-a întors origini! Carmen Dan: “Asistăm la o lovitură de stat”.

Scene halucinante în administrație centrală românească au avut loc în această după amiază. Carmen Dan, Ministrul de Interne demisionar, susține că premierul Sorin Grindeanu a mers peste angajații de la Monitorul Oficial pentru a-i presa să rămână la muncă până când numirea lui Victor Ponta va fi publicată. Ba mai mult aceasta susține că Secretarul General al Guvernul a fost schimbat în perioada de 30 de minute în care a lipsit din Palatul Victoria, având un puseu de tensiune.

Carmen Dan a vorbit în această seară despre criza guvernamentală pe care o parcurge România de două zile. Prima dezvăluire a fost făcută despre o scenă absolut halucinantă care s-ar fi petrecut în această după amiază: “Victor Ponta a fost foarte preocupat să pună presiune pe cei de la Monitorul Oficial ca să se vadă pus Secretar General.  Grindeanu s-a dus peste ei cu un deputat din Timiș să îi oblige să rămâna la serviciu pentru a putea fi publicată în Monitorul Oficial numirea lui Ponta”.

Busuioc a fost schimbat după ce a suferit un puseu de tensiune

Aceasta contestă și argumentul folosit de Grindeanu și Ponta pentru schimbarea lui Mihai Busuioc din fruntea Secretariatului General al Guvernului. Aceasta susține că Busuios nu a lipsit nemotivat de la muncă, acesta ieșind pentru jumătate de oră din clădirea Guvernului pentru că suferise un puseu de tensiune. Ea susține că în această perioadă de timp a fost schimbat cu Victor Ponta. “În acest moment ne confruntăm cu o lovitură de stat”, a mai spus Carmen Dan.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pesediștii contestă în contecios administrativ numirea lui Ponta

Și Sevil Sheidah, ministrul demisionar al Dezvoltării, a vorbit despre numirea lui Ponta susținând că este ilegală.  “Secretarul General este un înalt funcționar public și avea această calitate până la desemnarea unui alt cabinet. A fost forțat să semneze niște acte administrative și a refuzat pentru că le-a considerat ilegale. Secretarul General adjunct era internat și nu avea cui să delege competențele. Ponta a contrasemnat pentru o funcție pe care urma să o aibă în viitor. Decizia de înlocuire este ilegală și o vom ataca în contecios administrativ”, a declarat ministrul demisioanar. Ea a vorbit și despre înlocuirea ei cu Augustin Jianu: “Mă așteptam să preia domnul Grindeanu conducerea Ministerului Dezvoltării pentru că acolo este de muncă. Dar știm că el fuge de muncă”

Olguța Vasilescu și-a delegat atribuțiile

Tot în această seară Olguța Vasilescu, ministrul demisionar al Muncii, a spus că situația din ultimele două zile este una din care nu câștigă nimeni. “Eu mi-am delegat atribuțiile până în data de 23. Probabil le este foarte greu să umple 27 de ministere cu 2 oameni și au preferat să rămână pe funcție secretarul de stat căruia i-am delegat atribuțiile”, a comentat Vasilescu decizia lui Grindeanu de a nu trimite și decizia ei la președinție. Amintim că ministrul demisionar al Muncii a renunțat la mandatul de primar al orașului Craiova pentru a deveni membru al Guvernului.