Un deputat PNL dă în vileag planul lui Dragnea cu privire la Legea salarizării

Un deputat PNL dă în vileag planul lui Dragnea cu privire la Legea salarizării

Deputatul PNL, Laurențiu Leoreanu a anunțat că liderul PSD, Liviu Dragnea "a dat ordin ca legea salarizării să fie dezbătută în Comisia pentru muncă în doar 3 zile". Liberalul, care este membru al Comisie de muncă a Camerei Deputaților, a criticat faptul că PSD vrea să adopte cu rapiditate, fără dezbateri serioase, legea salarizării unitare.

"O nouă mostră de superficialitate a coaliţiei aflate la guvernare: după ce a trecut cu viteza fulgerului la Senat, Liviu Dragnea a dat ordine clare ca legea salarizării să fie dezbătută în Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor în doar 3 zile și să fie votată în plen marțea viitoare. Doar iresponsabilii ar putea vota proiectul în aceste condiţii, pe repede înainte: nu avem nevoie de o lege a salarizării care să genereze creşteri de taxe şi impozite şi şomaj peste un an sau care să fie ajustată, amendată, modificată peste câteva luni, doar pentru că Liviu Dragnea vrea să bifeze o ambiţie politică", a spus liberalul, într-un comunicat de presă. 

Leoreanu a amintit și refuzul ministrului Finanțelor Viorel Ștefan de a veni în Parlament pentru a discuta despre proiectul de lege.

"Liviu Dragnea a dat un ordin foarte clar: doar dumnealui şi Lia Olguţa Vasilescu au voie să vorbească despre legea salarizării, în timp ce lui  Viorel Ştefan i s-a interzis să abordeze această temă. Este motivul pentru care ministrul de Finanţe nu apare la niciun eveniment de multe zile, nu îi este permis să vină la „Ora Guvernului” – ieri PSD a refuzat o nouă solicitare a PNL în acest sens -  şi nici nu mai răspunde la telefon. De exemplu, ministrul nu a fost prezent zilele trecute nici măcar la o importantă conferinţă a Băncii Naţionale a României şi Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică(OCDE). Mai mult, la nivelul dezbaterilor din Senat, Viorel Ștefan a absentat în comisii, fiind prezentă doamna secretar de stat Daniela Pescaru. Nu pot să îmi închipui ce era mai important decât legea salarizării pentru domnul Viorel Ştefan. Fac un apel la domnia sa: să demisioneze din funcţia de ministru al Finanţelor dacă este onest şi să nu îşi asume să facă parte dintr-un guvern care a generat o lege a salarizării nesustenabilă", a concluzionat deputatul PNL. 

Senatul a adoptat, în plenul de marți, proiectul de lege privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Inițiativa legislativă a fost adoptată cu amendamente. În favoarea propunerii legislative iniţiate de 205 parlamentari PSD şi ALDE au votat 85 de senatori, 12 s-au abţinut şi 10 au fost împotrivă. Senatul a votat în calitate de primă cameră sesizată. 

NU RATAȚI EVZ DE MÂINE!  ADEVĂRUL DESPRE ARHIVA SIPA. UN NOU EPISOD DIN OPERAȚIUNEA "NOI SUNTEM STATUL" VĂ PREZINTĂ DOVEZI DE NECONTESTAT!