Tăriceanu face acuzaţii grave despre CSM şi Parchet: "Au început să devină tot mai politice"

Tăriceanu face acuzaţii grave despre CSM şi Parchet: "Au început să devină tot mai politice"

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a spus că CSM-ul şi Parchetul General au început să devină "tot mai politice" în ultima vreme,în contextul dezbaterilor despre Ordonanţa de Urgenţă de modificare a Codurilor penale.

"În ultima perioada, CSM si Parchetul General au inceput sa devina tot mai politice, CSM sa nu uite ca este garantul independentei justitiei, nu trebuie sa fie parte activa in dezbaterea politica", a spus Tăriceanu într-o conferinţă de presă.

Legat de Ordonanţa de modificare a Codurilor penale, Tăriceanu a spus că nu are "nimic de comentat" pentru că Guvernul are dreptul să adopte Ordonanţe de urgenţă.

"Ce pot sa va spun este ca continui sa cred si sa afirm cu tarie ca singurul loc de dezbatere este Parlamentul, care are reprezentativitate. Trebuie sa respectam separarea puterilor in stat, sunt dispus sa ascult punctele de vedere ale CSM şi ale Parchetului General, dar pana la urma Parlamentul este suveran si judecatorii trebuie sa puna in aplicare legea pe care legiuitorul a decis-o", a spus Tăriceanu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Despre proteste, el a precizat: "Orice manifestatie trebuie luata in considerare, dar as prefera ca aceste lucruri sa fie desfasurate in cadrul legal si mi se pare ca acest lucru nu s-a intamplat".

Citeşte şi: Întâlnire de urgenţă Sorin Grindeanu - Hans Klemm, ambasadorul SUA