Nu lăsaţi femeile să intre primele în casă de Anul Nou!

Nu lăsaţi femeile să intre primele în casă de Anul Nou!

Există multe supersitiţii legate de venirea noului an, majoritatea fiind legate de alungarea spiritelor malefice sau atragerea norocului.

Cea mai des întâlnită spune să aveţi grijă la prima persoana care vă intră în casă după miezul nopţii, deoarece aceasta va influenţa ceea ce se va întâmpla în noul an. Mai precis, superstiţia precizează clar că femeile aduc ghinion!

Prin urmare, primul în casă intră bărbatul, şi dacă mai are cu el şi o crenguţă de vâsc, pâine şi sare, sunt toate şansele ca noul an să fie cel mai bun. O altă superstiţie, şi aceasta bine înrădăcinată, spune că este bine ca noul an să ne găsească cu ceva bani în buzunar, pentru a nu duce lipsă de ei tot anul.

De asemenea, se mai spune că ar trebui să încercăm să ne achităm toate datoriile până la miezul nopţii, şi că în nici un caz să nu trebuie să dăm bani pe 31 decembrie sau pe 1 ianuarie, deoarece vom avea datorii tot anul.

Ne puteți urmări și pe Google News

În afara superstiţiilor generatoare de "precauţii", există una care este cea mai importantă: dorinţa pusă la miezul nopţii de Revelion are toate şansele să se împlinească!