Mazăre, în stil propriu: "Să rezolve Băsescu situaţia geamiei Hunchiar, dacă nu, să mă scutească!"

Mazăre, în stil propriu: "Să rezolve Băsescu situaţia geamiei Hunchiar, dacă nu, să mă scutească!"

Muftiul este obligat să-şi autorizeze pavelele din curte. Este răspunsul primarului Constanţei în acest război de uzură. "Nici pe vremea lui Ceauşescu n-am suferit ca acum. Noi suntem mai români decât Radu Mazăre", spune Iusuf Muurat

Scandalul geamiei Hunchiar din Constanţa, lângă care un om de afaceri a ridicat un imobil de trei etaje la numai un metru de lăcaşul de cult musulman, pare să nu se mai termine. Ecourile conflictului dintre comunitatea musulmană şi primăria Constanţa care a eliberat recent o nouă autorizaţie de construcţie pentru clădirea considerată ilegală de către Curtea de Apel, au ajuns deja la şeful statului turc, Abdullah  Gul. Potrivit deputatului Uniunii Democrate a Tătarilor Turco Musulmani din România, Aledin Amet, care l-a însoţit pe Traian Băsescu în vizita din Turcia, preşedintele turc " l-a rugat pe dl. Băsescu să găsească o soluţie pentru rezolvarea situaţiei geamiei Hunchiar din Constanţa".

Mazăre a trimis trupele speciale din Primărie

În schimb, Primăria Constanţa a trimis Corpul de Control pentru a verifica dacă o anexă a geamiei, unde se efectuează purificarea înainte de slujbe, precum şi pavelele din curtea geamiei au autorizaţie de construcţie. Muftiul crede că "ne aflăm deja într-o situaţie critică şi extrem de tensionată, nici pe vremea comunismului nu a suferit comunitatea musulmană din Constanţa aşa cum suferă sub regimul Mazăre". Inspectorul George Bărbatu, de la "Disciplina în Construcţii" din Primărie, a pus în vedere că "prin legea 50 a construcţiilor orice lucrare mai mare de 5 mp trebuie autorizată şi impusă fiscului, aşa că muftiatul va trebui să plătească pentru pavele". În aplauzele enoriaşilor musulmani, muftiul a anunţat că nu va plăti nimic.

Primarul spune că totul e legal

Impasibil, primarul Radu Mazăre  recomandă "să găsească preşedintele Băsescu o cale legală ca să-i dărâme ăluia clădirea, care are autorizaţie emisă legal". Despre declaraţiile muftiului nu mai vrea să comenteze: "M-am lămurit, este ghidonat politic, m-am săturat de bălmăjelile muftiului care a spus că mi-a făcut plângere la DNA, să vină DNA-ul şi să vadă că există aviz de mediu, aviz de la Cultură. În rest, să rezolve muftiul şi Băsescu imobilul omului, construit legal. Dacă pot, dacă nu pot, să mă scutească".

Ne puteți urmări și pe Google News