Auf Wiedersehen: Daimler va renunţa la cea mai prestigioasă marcă a sa

Auf Wiedersehen: Daimler va renunţa la cea mai prestigioasă marcă a sa

Celebrele, dar prea puţin vandabilele limuzine Maybach vor dispărea, în 2013, din oferta Daimler, grupul auto care se identifică, practic, cu marca Mercedes-Benz.

La nici un deceniu după ce a relansat marca Maybach, Mercedes-Benz anunţă reintrarea acesteia în istorie.

Nu imediat, ci din 2013, atunci când vor fi produse - în prima parte a anului - cele din urmă limuzine sub celebrul, dar deloc vandabilul brand istoric german.

Vestea a fost oferită chiar de Dieter Zetsche, preşedintele grupului Daimler, într-un interviu acordat cotidianului "Frankfurter Allgemeine Zeitung", citat de ediţia online a revistei "Autocar".

Ne puteți urmări și pe Google News

"O analiză internă a revelat că nu ar fi indicată lansarea unui succesor al actualei limuzine Maybach", a spus Zetsche, care a mai precizat că "marca Mercedes-Benz are mai multe şanse pe piaţa de lux".

Gama Maybach, relansată în 2002, este formată din modelele 57 şi 61 (indicativele provin de la lungimea fiecărei limuzine, 5,7, respectiv, 6,1 metri) - practic, două versiuni alungite (şi personalizate) ale modelului de top Mercedes-Benz - Clasa S.

Mercedes-Benz va lansa viitoarea generaţie Clasa S în primăvara lui 2013. Sursele indică faptul că producătorul german va oferi un model ultra-luxos, care va putea concura, de la egal la egal, cu limuzinele Rolls-Royce.