Papa, dat în judecată pentru că nu a purtat centura de siguranţă în papamobil

Papa, dat în judecată pentru că nu a purtat centura de siguranţă în papamobil

Legea trebuie respectată de toţi. Aşa a gândit un angajat al căilor ferate din oraşul german Dortmund, care a decis să formuleze o plângere împotriva Papei Benedict al XVI-lea pentru că în timpul vizitei sale în Germania, în septembrie, nu a purtat centura de siguranţă în papamobil.

Uwe Hillsmann, neamţul care vrea ca Papa să fie tratat ca ceilalţi cetăţeni din Germania, a depus o plângere la autorităţile oraşului Freiburg în care susţine că Suveranul Pontif trebuie să plătească suma de 2.500 de euro pentru că nu a respectat regulile de circulaţie ce prevăd obligativitatea purtării centurii de siguranţă, scrie ziarul "Il Messaggero". În sprijinul acestui demers, bărbatul a depus chiar o listă cu martori, care pot confirma că Joseph Ratzinger nu a avut centura în mai multe ocazii, în timp ce se mergea cu papamobilul. Avocaţii şi judecătorii urmează să stabilească acum dacă Papa, cetăţean german, trebuie tratat ca oricare alt localnic sau dacă beneficiază de imunitate diplomatică, în calitate de şef al statului Vatican.

Papamobilul, care circulă cu o viteză de 4 km pe oră, este dotat cu centură de siguranţă. Presa germană notează că reclamantul nu este catolic şi nici nu are ceva împotriva Suveranului Pontif. Uwe Hillsmann s-a decis să facă această plângere după ce a asistat la un incident stradal dramatic, puţin după vizita Papei, dar şi pentru că este convins că Joseph Ratzinger ar fi mult mai în siguranţă dacă ar respecta regulile.

Ne puteți urmări și pe Google News