Iulia Timoşenko a omorât un parlamentar?

Iulia Timoşenko a omorât un parlamentar?

Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko este suspectă de implicare în asasinarea unui parlamentar şi om de afaceri, în 1996.

Parchetul General din Ucraina spune că are "dovezi incontestabile" în acest sens.

Timoşenko, care se află acum într-un penitenciar din Kiev, unde aşteaptă judecarea apelului împotriva condamnării sale la şapte ani de închisoare, este suspectată de implicare în asasinatul care a avut loc în noiembrie 1996, pe aeroportul din Doneţk, şi a cărui ţinţă a fost omul de afaceri Ievgheni Şcerban, membru al Radei Supreme. În urma atacului, soţia lui Şcerban şi un angajat al aeroportului au fost şi ei ucişi.

În acest dosar au fost deja arestate opt persoane, dintre care trei au fost condamnate la închisoare pe viaţă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fostul premier Pavel Lazarenko, care a ocupat funcţia timp de un an, din 1996 până în 1997, este suspectat că a ordonat asasinatul.

Procurorul general adjunct Renat Kuzmin, din cadrul Parchetului General din Ucraina, a declarat, astăzi, că şi Iulia  Timoşenko ar avea legături cu această crimă. Kuzmin a precizat că "în conturile bancare ale criminalilor au fost transferaţi bani de către firme deţinute de Lazarenko şi Timoşenko (...) firma Somali Enterprises, care a transferat bani pentru uciderea lui Şcerban, i-a virat bani lui Timoşenko pentru a-şi cumpăra haine de blană, bijuterii, maşini sau pentru a plăti la hoteluri şi restaurante", a dezvăluit astăzi Kuzmin, la postul ucrainean Inter TV.

Fostul premier Pavel Lazarenko se află acum într-o închisoare din SUA, unde a fost închis pentru spălare de bani.

Iulia Timoşenko, acuzată  de abuz de putere în semnarea contractelor de furnizare de gaz cu Rusia, în ianuarie 2009, este acum încarcerată într-o închisoare din Kiev. Starea ei de sănătate s-a agravat după ce a fost închisă, iar medicii suspectează că ar fi bolnavă de cancer. CITIŢI ŞI:

  • Iulia Timoşenko, în stare gravă, în penitenciar, la 100 de zile de la încarcerare