New York: Ciocniri între activiştii "Ocupaţi Wall Street" şi forţele de ordine | VIDEO

New York: Ciocniri între activiştii "Ocupaţi Wall Street" şi forţele de ordine | VIDEO

Aproximativ o mie de manifestanţi anti-Wall Street demonstrează în cartierul financiar din New York, în sudul Manhattanului. Încercarea lor de a ajunge la sediul Bursei este însă împiedicată de forţele de ordine. Poliţia a arestat mai multe persoane care se aşesezaseră pe jos, blocând traficul în cartierul financiar al New York-ului, transmite CBS.

Marşul de astăzi, de la New York, vine după ce, aseară, militanţii mişcării "Ocupaţi Wall Street" din San Francisco au reuşit să intre în sediul Bank of America şi au încercat să îşi instaleze tabăra în holul instituţiei bancare. Aproximativ 100 de oameni au intrat în sediul băncii, scandând "bani pentru şcoli şi educaţie, nu pentru bănci şi corporaţii". La New York, după mai multe arestări şi după ce manifestanţii au fost evacuaţi în cursul nopţii de luni spre marţi, activiştii şi-au reluat protestele. O parte dintre manifestanţi, scindaţi în două cortegii distincte care devin tot mai mari pe măsură ce li se alătură noi simpatizanţi, au putut să-şi reia manifestaţia în cartierul financiar din New York.

Printre cuvintele de ordine ale acestei zile de acţiune, care marchează două luni de existenţă a mişcării, era evocată mai mult sau mai puţin clar dorinţa manifestanţilor de a ''închide Wall Street'', potrivit declaraţiei unuia dintre manifestanţi la începerea demonstraţiei.

Mişcarea şi-a făcut cunoscută ieri dorinţa de a merge ''să confrunte Wall Street cu poveştile persoanelor care trăiesc o nedreptate economică''.

Ne puteți urmări și pe Google News

''Vrem să ne facem auzit glasul şi să facem cunoscută frustrarea noastră'', a declarat înainte de plecarea cortegiului un purtător de cuvânt al mişcării, Mark Bray, dând asigurări că manifestanţii trebuie să fie cu miile după-amiază, când se vor alătura şi sindicatele. Mişcarea a fost lansată pe 17 septembrie la New York, extinzându-se şi în alte oraşe americane.

<embed src="http://cnettv.cnet.com/av/video/cbsnews/atlantis2/cbsnews_player_embed.swf" scale="noscale" salign="lt" type="application/x-shockwave-flash" background="#333333" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" flashvars="si=254&&contentValue=50115050&shareUrl=http://www.cbsnews.com/video/watch/?id=7388601n&tag=storyMediaBox;postSpecialReport" width="425" height="279"></embed>