"Chelsea de România" s-a mutat la Slobozia

"Chelsea de România" s-a mutat la Slobozia

În România sunt prezenţi trei antrenori de la fundaţia "Chelsea Londra FC", veniţi pentru a-i învăţa fotbal "englezesc" pe copiii ialomiţeni.

Echipa de fotbal Unirea Slobozia a demarat ieri o colaborare de o săptămână cu celebra grupare londoneză Chelsea, asemuită până de curând cu o altă formaţie ialomiţeană - Unirea Urziceni. Cum fosta campioană a României a dispărut de pe harta fotbalului, echipa din Slobozia a preluat, ieri, porecla neoficială a fostei rivale locale. Cei trei antrenori englezi prezenţi în Bărăgan susţin că nu au venit să le "dea lecţii de fotbal" românilor, ci doar să aducă zâmbetul pe buzele copiilor. Englezii au încins o "miuţă" cu localnicii din Bucu "Nu suntem aici să îi învăţăm fotbal pe copii. Sunt sigur că ştiu deja foarte multe. Noi dorim să le arătăm câteva lucruri noi, să le dăm o perspectivă nouă asupra jocului. Ne dorim să ajutăm puţin la educaţia lor, astfel ca a doua zi să vină cu drag la antrenamente şi facă mişcare cu zâmbetul pe buze", ne-a spus, ieri, Keith Harmes, cel mai vârstnic dintre cei trei tehnicieni prezenţi la Slobozia. "Am mai fost în Rusia, în Ghana sau în Africa de Sud - în toate aceste ţări am ales să mergem să lucrăm cu copii din oraşe mici, care nu au cum să ajungă la un club mare, unde fotbalul este perfecţionat. E mai frumos să joci fotbal departe de oraşele mari. Din ce am văzut până acum, România mi-a plăcut foarte mult. Ieri am fost la Bucu, pentru a vedea un teren nou, amenajat acolo. Am scos o minge şi am început să ne jucăm, iar după cinci minute ne-am trezit înconjuraţi de vreo 20 de bărbaţi în toată firea care îşi doreau să joace cu noi. Au jucat foarte bine", ne-a mai povestit Harmes. "Tot ce ştiu despre fotbalul de aici este că ne tot bateţi" "Sunt de doi ani la Chelsea. Mă ocup de pregătirea copiilor din şcolile din Surrey, zona în care sunt şi terenurile de antrenament ale echipei. Principala mea îndatorire este să îi pun pe băieţi, dar şi pe fete, la muncă. Glumesc. Cel mai important este ca micuţii să se distreze. Din acest motiv am venit şi aici, în România", ne-a explicat Samuel Hubert, un alt antrenor prezent la Slobozia, adăugând: "Tot ce ştiu despre fotbalul românesc este că naţionala voastră o învinge mereu pe a noastră!". Premiile puse la bătaie de englezi sunt simbolice: diplome, medalii, recipiente pentru apă sau pungi pentru echipamente. De asemenea, copiii vor primi şi câte un tricou de participare la turneele organizate de englezi în Ialomiţa. Acestea vor avea loc mâine şi poimâine, iar campionii vor primi şi o carte despre clubului de pe "Stamford Bridge". "Cel mai important lucru este ca micuţii să se distreze. Din acest motiv am venit aici, în România. " SAMUEL HUBERT, antrenor la Fundaţia Chelsea PROFESIONALISM Cu ce se ocupă Fundaţia Chelsea Fundaţia Chelsea, care de curând a împlinit 20 de ani de activitate, se ocupă cu răspândirea fotbalului în şcoli. Organizaţia ţinteşte în principal tinerii, însă acordă susţinere şi femeilor sau bătrânilor. "Toată lumea ar trebui să aibă dreptul să joace fotbal", e una dintre devizele organizaţiei, care a construit terenuri de joc în numeroase ţări ale lumii.

De asemenea, gruparea londoneză a pus bazele mai multor programe educaţionale în cele peste 200 de şcoli unde îşi trimite, periodic, antrenorii pentru cursuri de fotbal. De asemenea, fundaţia organizează, în fiecare an, un festival dedicat fotbalului.

Ne puteți urmări și pe Google News