FILMUL EVZ: Flags of our fathers

FILMUL EVZ: Flags of our fathers

"Steaguri pline de glorie" porneşte de la o fotografie legendară a ridicării drapelului american.

Imaginea celor şase soldaţi care ridicau steagul Americii înainte de legendara bătălie de la Iwo Jima a devenit în scurt timp o emblemă a celui de-al Doilea Război Mondial.

Filmul urmăreşte povestea a trei dintre cei şase soldaţie deveniţi un simbol al Statelor Unite după ce au fost surprinşi de camera foto pe Muntele Suribachi cu numai câteva zile înainte de încrâncenata bătălie pentru apărarea garnizoanei japoneze de pe Iwo Jima. Într-o Americă atacată de Marea Depresiune, guvernul îi prezintă pe cei trei supravieţuitori, dintre cei şase care apar în poză, ca pe nişte eroi naţionali. John "Doc" Bradley (Ryan Phillipe), Rene Gagnon (Jesse Bradford) şi Ira Hayes (Adam Beach) au însă dificultăţi în a se împăca cu acest statut.

Producţia se bazează pe o carte scrisă de Ron Powers şi James Bradley, fiul unuia din soldaţii din poza cu pricina. Adaptat de William Broyles Jr. şi Paul Haggis, scenariul este făcut din perspectiva unui John Bradley deja bătrân, interpretat de Len Cariou.

Regizat de Clint Eastwood, "Steaguri pline de glorie" este un film în care scenele de luptă alternează cu ceea ce a urmat, realizând o imagine foarte reală a războiului şi subliniind la tot pasul motivul pentru care luptau acei oameni, nu pentru ţară, ci pentru oameni de lângă ei.

22.00 - PRO CINEMA <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/uKuym66LIr4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ne puteți urmări și pe Google News