SPP: "Adunarea Parlamentară NATO nu blochează traficul în Bucureşti". Vezi programul manifestării.

SPP: "Adunarea Parlamentară  NATO nu blochează traficul în Bucureşti". Vezi programul manifestării.

Măsurile de securitate care se vor lua în cadrul Sesiuneii anuale a Adunării Parlamentare NATO 2011 (AP NATO 2011) , ce vor avea loc la Bucureşti, între 7 şi 10 octombrie, nu vor afecta traficul în Capitală. Reprezentanţii celor care gestionează organizarea acestui eveniment, Serviciul de Protecţie şi Pază, au precizat pentru "Evenimentul Zilei" că nu vor fi perturbări ale traficului rutier pe traseul celor 350 de invitaţi şi nici în jurul Parlamentului României - Casa Poporului.

"Grupul de conducere şi coordonare a măsurilor de securitate pentru Sesiunea anuală a AP NATO 2011"  este format din reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, ai Serviciului Român de Informaţii, ai Serviciului de Informaţii Externe, ai Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi este coordonat de reprezentanţi ai Serviciului de Protecţie şi Pază.

Organizatorii au transmis că măsurile de securitate şi numărul efectivelor sunt stabilite la nivelul României pentru spaţiul aerian şi terestru şi prevăd luarea tuturor măsurilor necesare pentru prevenirea oricăror incidente. Manifestarea de la Bucureşti va beneficia de măsuri de securitate de nivelul adunărilor parlamentare de nivel internaţional. Astfel, vor fi asigurate măsuri specifice în zona Aeroportului Internaţional "Henri Coandă", pe traseele de deplasare, pentru spaţiile de cazare a participanţilor şi în zonele de desfăşurare a activităţilor oficiale. Nivelul de alertă teroristă: Precaut

De asemenea, s-a stabilit menţinerea nivelului de alertă teroristă, astfel încât acesta va rămâne la nivelul "PRECAUT" şi în intervalul 7 - 10 octombrie 2011. În acest context, "Grupul de conducere şi coordonare a măsurilor de securitate pentru Sesiunea anuală a AP NATO 2011" asigură permanent: evaluarea  riscurilor în contextul de securitate determinat de pregătirea şi desfăşurarea Adunării Parlamentare anuale a NATO; verificarea şi planificarea capacităţilor operative şi de acţiune a forţelor implicate în activitatea de securitate; conducerea unitară a dispozitivelor de securitate şi implementarea măsurilor din concepţia strategică de securitate a Adunării Parlamentare NATO. Conceptul strategic de securitate este organizat astfel încât viaţa cotidiană a Capitalei să nu fie perturbată. Traficul rutier şi circulaţia pietonală în Bucureşti se vor desfăşura fără restricţii în această perioadă. Au fost excluse unele dintre măsurile de securitate adoptate în perioada Summit-ului NATO din 2008, precum: culoarul unic de deplasare a delegaţiilor oficiale, restricţiile de circulaţie pietonală în jurul Palatului Parlamentului sau în alte zone, filtrele la metrou sau pe unele străzi ale Capitalei. În perioada desfăşurării evenimentului în Palatul Parlamentului vor avea acces doar persoanele cu ecusoane special tipărite pentru această manifestare. Programul manifestării Camera Deputaţilor a comunicat că la a 57-a Sesiune anuală a Adunării Parlamentare a NATO (AP NATO) participă peste 350 de parlamentari din cele 28 state membre NATO, America de Nord şi Europa, precum şi delegaţi din ţările asociate, partenere regionale, asociate mediteraneene şi observatoare, pentru a discuta probleme de interes privind securitatea internatională, a adopta rapoartele comisiilor de specialitate şi a formula recomandari.

Ne puteți urmări și pe Google News

În prima zi a sesiunii, vineri, 7 octombrie, presedintele AP NATO, Dr. Karl A.Lamers, şeful delegaţiei parlamentare române la AP NATO, Sever Voinescu-Cotoi şi Secretarul general al AP NATO, David Hobbs vor susţine, începând cu ora 11.00, un briefing de presă (sala "Spiru Haret", nivel P). Sâmbata, 8 octombrie şi duminică, 9 octombrie, vor avea loc discuţii în cadrul celor 5 comisii de specialitate: Comisia politică, Comisia pentru apărare şi securitate, Comisia pentru ştiinţă şi tehnologie, Comisia pentru dimensiunea civilă a securităţii şi Comisia pentru economie şi securitate. Fiecare comisie va dezbate o serie de rapoarte pe teme de securitate si aparare, subiectele specifice urmând sa fie discutate împreuna cu reprezentanti ai guvernelor din tarile membre, din lumea academica, reprezentanti ai societatii civile si ai NATO. La Sesiunea plenară de luni, 10 octombrie, vor participa preşedintele Adunarii parlamentare a NATO şi secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen şi general maior Karl Engelbrektson, Reprezentant militar suedez la UE si NATO. Recomandările Adunarii Parlamentare a NATO vor fi prezentate, dezbătute şi votate în după-amiaza aceleiaşi zile.