Sebastian Lăzăroiu: PDL trebuie să rupă pisica

Sebastian Lăzăroiu: PDL trebuie să rupă pisica

"România e în mişcare. Voi ce faceţi?", i-a întrebat Sebastian Lăzăroiu pe tinerii democrat-liberali adunaţi la Eforie Nord, la Şcoala de Vară. Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale consideră că "PDL practic a câştigat alegerile din 2012, dar le-a câştigat pe nepuţinţa adversarului".

Lucru pe care Lăzăroiu îl găseşte insuficient dacă democrat-liberalii nu vor reuşi să coaguleze, în 2011 şi 2012, o mişcare puternică de centru-dreapta şi să vină cu o viziune nouă asupra politicii.

"USL este condamnat să piardă. PDL va câştiga alegerile în 2012. Şi ce?", s-a întrebat retoric Lăzăroiu. "Ideea e de a veni cu un proiect pentru următorii10 ani. Nu candidatul e cel care îi lipseşte PDL-ului pentru alegerile din 2014. Sunt mulţi candidaţi potenţiali. Lui (PDL - n. red.) îi lipseşte în acest moment o viziune privind anul 2014".

Dacă PDL nu va reuşi să vină cu o viziune nouă şi să realizeze coagularea dreptei, democrat-liberalii vor repeta experienţa de a avea o guvernare de coaliţie şi o majoritate fragilă, a avertizat ministrul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Lăzăroiu nu mai vrea "mici aranjamente de culise" Acest lucru nu se poate face însă fără o schimbare a practicilor partidului. Înainte să schimbe culorile şi sigla, aşa cum se discută în partid, PDL ar trebui să schimbe conţinutul, a apreciat Lăzăroiu. "Culoarea şi numele trebuie să reprezinte o nouă realitate. Dacă vom continua să facem campanie cu găleţi şi pungi cu zahăr o să câştigăm, dar înseamnă că nu ne-am schimbat deloc. În cele din urmă, e important în ce cred oamenii, nu ce le dai. Cineva trebuie să rupă pisica şi cred că PDL are capacitatea de a face asta".

Pentru aceasta, PDL are însă nevoie de "lideri care nu mai gândesc în termenii ăştia de mici aranjamente de culise în spatele scenei. Cei care vor coagularea platformei sunt cei care nu gândesc în termenii micului aranjament", a comentat ministrul Muncii, referindu-se la speranţa unora din partid că vor putea negocia constituirea unei majorităţi după alegeri. Lăzăroiu consideră că PDL ar trebui să renunţe la aceste calcule şi să se pregătească de alegeri cu ţinta de a obţine majoritatea parlamentară, de a obţine cât mai multe voturi.

"Eu în voi îmi pun speranţele cel mai mult, nu în seniorii politici", le-a spus Lăzăroiu tinerilor. "Nu-i condamn în niciun fel. Ei ocupă în momentul ăsta nişte poziţii. O nouă ordine instituţională afectează poziţiile tuturor".

"Nu vreau să fac un partid nou" Întrebat de tinerii democrat-liberali dacă se va înscrie în PDL sau dacă va înfiinţa un nou partid, Lăzăroiu a declarat: "Nu vreau să fac niciun partid. Eu nu vreau. Eu nu aş vrea să mă înscriu în PDL; aş vrea să mă înscriu într-o mişcare mai largă de centru-dreapta". Ministrul Muncii spune că din sondaje se poate observa că majoritatea românilor au valori de centru-dreapta. CITIŢI ŞI:

  • Sebastian Lăzăroiu: "Nu va fi nicio alianţă între PNL şi PDL"
  • Sebastian Lăzăroiu: USL se va face pulbere
  • Lăzăroiu: Probabilitatea ca USL să ia 50% este zero