Chivu a călcat strâmb în noul sezon: a pierdut Supercupa

Chivu a călcat strâmb în noul sezon: a pierdut Supercupa

Fostul căpitan al naţionalei României a jucat modest în partida AC Milan - Inter, scor 2-1.

Cristi Chivu a început cu stângul al cincilea sezon în tricoul formaţiei Inter Milano. "Nerrazzuri" au pierdut sâmbătă, la Beijing, Supercupa Italiei, în faţa rivalei AC Milan, scor 1-2. Inter a condus la pauză graţie golului marcat de olandezul Wesley Sneijder în minutul 22. Jucătorul care va pleca la Manchester City şi-a onorat ultima apariţie în tricoul lui Inter cu o execuţie superbă, din lovitură liberă.

Seedorf a centrat de lângă reşiţean la primul gol

"Diavolii" s-au dezlănţuit în ultima jumătate de oră a partidei. Mai întâi, Zlatan Ibrahimovici a egalat în minutul 60, după o pasă primită de la Clarence Seedorf. Olandezul a centrat perfect de lângă un Chivu surprins de rapiditatea fazei. Peste nouă minute, Jerome Boateng a reuşit golul victoriei pentru "diavoli". Massimiliano Allegri, tehnicianul de la AC Milan, a strâns trei victorii din tot atâtea partide contra rivalei Inter.

Ne puteți urmări și pe Google News

Gian Piero Gasperini, noul antrenor al Interului, a folosit un sistem învechit, 3-5-1-1, dar care-i convine lentului Chivu, folosit fundaş central stânga. Presa peninsulară l-a pus la colţ pe Chivu după prestaţia modestă din primul meci al sezonului.

"Seedorf a centrat de lângă el la primul gol, iar la al doilea nu a fost pe fază. Nu este un start bun în sistemul de trei fundaşi", a notat Eurosport.it, care l-a notat pe român cu 5. "Jocul său din prima repriză a fost ireproşabil, dar în partea a doua, Inter a căzut în întregime", au scris cei de la Sport Mediaset.

A fost o sâmbătă neagră şi pentru alţi români legitimaţi afară. Ciprian Marica n-a apucat să debuteze la Schalke, care a avut meci sâmbătă, în prima etapă din Bundesliga, chiar cu fosta echipă a internaţionalului, VfB Stuttgart. Şvabii s-au impus cu 3-0 în faţa "minerilor". Marica s-a accidentat recent şi n-a putut fi păstrat nici măcar în lot de antrenorul Ralf Rangnick.

Lipsa de profesionalism a românilor e proverbială, astfel că, ori de câte ori intră într-un program dur de pregătire, cedează. Nici Dorin Goian n-a fost pe teren la amicalul de lux Glasgow Rangers - Chelsea, scor 1-3. La fel ca Marica, "Goe" nici n-a ajuns bine la noua formaţie că s-a şi accidentat. "Seedorf a centrat de lângă Chivu la primul gol, iar la al doilea nu a fost pe fază." EUROSPORT.IT, despre prestaţia românului

DUEL

Cociş i-a bătut pe Pleşan şi Szekely

Volga Novgorod, echipa exsteliştilor Mihăiţă Pleşan şi Janos Szekely, a fost învinsă sâmbătă, acasă, de FC Rostov, formaţia lui Răzvan Cociş, scor 0-1. Clujeanul Cociş, unul dintre preferaţii selecţionerului Victor Piţurcă, a ratat o mare ocazie de gol. După 19 etape scurse din campionatul Rusiei, Volga şi FC Rostov sunt vecine în subsolul clasamentului, ocupând locurile 13 şi 14.

Românii nu mai fac furori decât în ligile inferioare. Claudiu Keşeru a marcat, vineri seară, pentru Angers, în meciul din deplasare cu Boulogne, scor 3-3, într-o partidă din etapa a doua a eşalonului secund din Hexagon.