Gaz Metan a dat lovitura la Mainz. Iordanianul Bawab l-a făcut uitat pe Eric

Gaz Metan a dat lovitura la Mainz. Iordanianul Bawab l-a făcut uitat pe Eric

Gaz Metan Mediaș a detonat „bomba” aseară în Germania, după ce a obținut un rezultat remarcabil, 1-1, pe terenul formației 1. FSV Mainz 05, în prima manșă din turul trei preliminar al Ligii Europa.

Ardelenii au o șansă imensă de a se califica în play-offul competiției. Elevilor lui Cristi Pustai le ajunge și o remiză „albă” pentru a bifa cea mai mare performanță din istoria clubului. Returul este pro gramat pe 4 august.

Pârvulescu s-a accidentat

Eroul Mediașului a fost iordanianul Thaer Bawab, care l-a făcut uitat pe „dezertorul” Eric. Bawab a marcat, în minutul 60, cu un șut puternic din careu, după o lovitură liberă executată de Ciprian  Petre. Nemții au controlat destul de autoritar prima repriză, dar apărarea așezată ca la carte de profesorul Cristi Pustai s-a comportat exemplar. Medie șenii au greșit o singură dată, în minutul 31, când Bungert a reluat cu capul direct la vinclu o lovitură liberă executată de Stieber.

Ne puteți urmări și pe Google News

Portarul Răzvan Pleșca a făcut un meci foarte bun, salvându-și în mai multe rânduri echipa. Partida a fost prelungită șase minute, iar Pleșca a avut o ultimă intervenție decisivă în minutul 94, la reluarea lui Pospech. Gaz Metan, debutantă în cupele europene, a făcut un joc foarte curajos pe terenul formaţiei care anul trecut a terminat pe locul 5 în Bundesliga. Rezultatul excepțional a fost obținut în condiții deosebite, deoarece brazilianul Eric de Oliveira, „perla”echipei, a fugit cu câteva zile înainte de joc. Mai mult, angrenajul ardelenilor a fost dat peste cap încă de la începutul partidei de accidentarea lui Paul Pârvulescu.

ATMOSFERĂ

Medieșenii au avut galerie la Mainz Suporterii lui 1.FSV Mainz 05 au dat năvală la meci, dar nu atrași neapărat de numele adversarei, ci pentru inaugurarea stadionului „Coface Arena”. Ardelenii n-au fost singuri, ci au avut alături o galerie formată din aproximativ 50 de persoane.

Suporterii echipei lui Pustai, mulți dintre ei români stabiliți în Germania, au fost gălăgioși, dar n-au creat nicio problemă, spre deosebire de alte grupări de fani din România care au făcut prăpăd prin Europa. După golul lui Bawab, românii au reușit să se facă auziți de câteva ori.