Cazul fetei în lanţuri: mama şi viitoarea soacră, arestate

Cazul fetei în lanţuri: mama şi viitoarea soacră, arestate

Mama fetiţei de 12 ani, din Valu lui Traian, Constanţa, legată cu lanţuri la picioare şi obligată să se mărite cu un băiat de 10 ani şi viitoarea soacră a acesteia au fost arestate, azi, pentru 29 de zile, de Judecătoria Constanţa.

Mama, Atige Selim (38 de ani), din localitatea Băneasa, şi viitoarea ei soacră, Rubie Cerchez (27 de ani), din Valu lui Traian, sunt acuzate de lipsire de libertate, lovire sau alte violenţe şi rele tratamente aplicate minorului.

Anul trecut, Atige Selim şi-a vândut fiica celeilalte femei pentru ca, în spiritul tradiţiei etniei rome din care fac parte familiile lor, minora să fie căsătorită cu fiul acesteia.

Fetița, care face parte dintr-o familie de rromi, a fost observată de un localnic, în această dimineaţă, pe o stradă din comuna Valul lui Traian, județul Constanța, în timp ce fugea cu un lanţ legat de picior. Ajutată de bărbat, a ajuns la secţia de poliţie, unde a povestit ceea ce i s-a întâmplat.

Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit că minora fusese legată cu un lanţ de pat chiar de către mama ei, dar în această dimineaţă fetiţa a scăpat. Fata a spus poliţiştilor că nu vrea să se mărite cu băiatul la care au vândut-o părinţii.

Mama fetei a fost chemată la audieri de poliţie, ea declarând că este din Constanţa şi "cuscrii" locuiesc în Valul lui Traian. Conform obiceiurilor ţiganeşti, cele două familii s-au înţeles pentru căsătorie, iar fata a fost promisă unui băiat de aceeaşi vârstă cu ea. Imediat după înţelegere, copila a fost luată de noua familie, dar a fugit înapoi acasă. Pentru că nu era prima data când se întâmpla asta, ieri, ca o ultimă soluţie, mama şi-a luat fiica de mână şi a dus-o personal la Valul lui Traian, la cuscri.

Potrivit comisarului șef Dănut Pisică, mama fetei, Atige Selim, si soacra, Ribie Cerchez, vor fi reținute pentru lipisire de libertate, iar mama și pentru rele tratamente aplicate minorului. Fetița a fost preluată de Direcția de Protecția Copilului și dusă într-un cămin de minori. Conform poliției, după examinarea medico-legală, fata are urme de bătaie și de lanțuri la picior și o deflorare parțială mai veche.

Ne puteți urmări și pe Google News