Ce au discutat Traian Băsescu și Emil Boc la Cotroceni

Ce au discutat Traian Băsescu și Emil Boc la Cotroceni

Premierul Emil Boc și miniștrii cu responsabilități pe absorbția de fonduri europene au avut azi o întâlnire cu președintele Traian Băsescu la Palatul Cotroceni. Șeful statului le-a cerut să îi prezinte măsuri pentru creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene, susțin surse guvernamentale. Înainte de a se întâlni cu Traian Băsescu, premierul a condus ședința de guvern dedicată absorbției fondurilor europene. Pe agenda discuției a fost și situația ministrului Laszlo Borbely aflat într-o anchetă DNA sub acuzația de trafic de influență.

La întâlnirea de la Cotroceni care a durat aproximativ o oră au mai participat miniștrii Elena Udrea, Sebastian Lăzăroiu, Anca Boagiu și Ion Ariton. Premierul Emil Boc a mai avut și săptămâna trecută o discuție cu Traian Băsescu. Președintele a fost joia trecută la Palatul Victoria pentru a discuta cu premierul despre modul în care miniștrii au cheltuit fondurile europene. Pe fondul anchetei DNA în care este implicat ministrul Mediului, Lazslo Borbely, Guvernul Boc s-a întrunit azi în şedinţă  pe tema evaluării gradului de absorbţie a fondurilor europene. Săptămâna trecută, cea mai mare parte a miniştrilor au tras chiulul de o altă şedinţă dedicată acestei teme, trimiţându-şi secretarii de stat. Iritat, premierul Boc le-a dat totuşi un răgaz de o săptămână pentru a elabora un raport privind gradul de absorbţie a acestor bani. La acea dată, prim-ministrul i-a mustrat pe puţinii miniştri prezenţi la discuţie şi s-a arătat mâhnit de faptul că mulţi dintre aceştia nu au venit şi şi-au trimis secretarii de stat. Cel mai probabil, miniştrii au preferat să tragă chiulul, îngrijoraţi de posibilele consrecinţe ale unei discuţii pe care Boc o avusese cu preşedintele Traian Băsescu tocmai în preambulul şedinţei.

El le-a explicat celor prezenţi că nu şi-au respectat angajamentele privind creşterea volumului de fonduri europene atrase, asumate inclusiv în şedinţa de guvern la care a participat şi preşedintele Traian Băsescu. CITIŢI ŞI:

  • Emil Boc: Remanierea, la momentul potrivit. Absorbţia fondurilor UE, un criteriu
  • Elena Udrea crede în remanierea miniştrilor neperformanţi
  • Traian Băsescu, la Guvern pentru evaluarea miniştrilor. Cine va fi remaniat

Ne puteți urmări și pe Google News