EDITORIALUL EVZ: Să-ţi fie ruşine, Dan Voiculescu!

EDITORIALUL EVZ: Să-ţi fie ruşine, Dan Voiculescu!

Înaintea meciului de box susţinut de Lucian Bute, trustul de presă patronat de domnul Dan Voiculescu a susţinut o campanie de presă furibundă, contestând din toate punctele de vedere acest eveniment sportiv.

Nu le-a ieşit nimic nici de această dată. Pugilistul român a câştigat clar. Organizarea evenimentului a fost ireproşabilă. Toţi românii s-au bucurat. 1.000 dintre ei s-au dus în Piaţa Universităţii, după victorie, cum numai la fotbal s-a întâmplat până astăzi.

În România nu a mai avut loc niciodată o competiţie sportivă în sală, la care să participe, aproape, 10.000 de oameni. Nu pentru că nu ar fi fost spectatori. Organizatorii nu au găsit soluţii (până sâmbăta trecută) de a amenaja atîtea locuri. Ca să rămânem în domeniul boxului, la celebrele Centuri de Aur, de pe vremuri, nu încăpeau mai mult de 3.000 de oameni în Sala Polivalentă. Este adevărat, în sala de la Romexpo, unde a avut loc gala de box, numai Ion Iliescu a reuşit să strângă 10.000 de oameni, dar stăteau înghesuiţi, erau mineri şi venirea lor în Bucureşti numai bucurie nu a adus.

Pentru majoritatea spectatorilor şi telespectatorilor, gala a fost spectaculoasă. Din şase meciuri, trei români au câştigat prin KO. Luptele din ring au fost urmările pe toate continentele de multe milioane de oameni. Amatori de box din Australia sau Japonia, ca şi din Statele Unite, Canada sau Europa au plătit la televizor, ca să vadă meciurile.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ţara noastră a fost promovată în toată lumea mult mai eficient decât s-a reuşit în alte dăţi. Cifre elocvente în acest sens sunt prezentate în ziarul nostru de astăzi.

Nu cred că poate să existe un singur român care să nu-l iubească pe Lucian Bute şi care să nu fie mândru că, din când în când, ieşim şi noi în faţă. O parte dintre noi ştim că el nu a plecat din România pentru că îi era foarte bine. S-a dus, cum s-ar spune, să culeagă căpşuni în Spania şi a reuşit. După mulţi ani s-a întors acasă. Să ne arate ce ştie. Şi-a invitat şi mama la gală. A visat să meargă, dacă va câştiga, în Piaţa Universităţii. O parte dintre noi cum îl primim? Domnul Dan Voiculescu îl arondează în tabăra lui Traian Băsescu şi face tot posibilul să îl desfiinţeze. Este de mirare că un om care a făcut şi el sport de performanţă, după cum am aflat din celebrul film Omagiu, difuzat pe Antena 3, atacă un mare pugilist, campion mondial, câteva zile înaintea unui meci important. Înseamnă că nu înţelege sau nu respectă pregătirea unui sportiv, înaintea unei întâlniri importante. Şi mai ales că nu-i pasă ca românul să câştige. El îşi vede de treaba lui, cu orice risc. Chiar şi acela de a se face râs la modul cel mai profund cu putinţă.

Oamenii şi organele media, din trustul domnului Dan Voiculescu, au susţinut că Lucian Bute nu ar fi un mare sportiv . Mai mult, ei au încurajat pugilişti de seamă să le întărească afirmaţiile. Celor care nu sunt preocupaţi de box nici nu le pasă. Cei care sunt, ştiu cu toţii că Bute este multiplu campion mondial la cea mai slab cotată versiune, dintre cele patru existente. Ei mai ştiu ca el este obligat să îşi apere centura de trei ori pe an cu adversari desemnaţi. Până în prezent s-a pregătit exemplar şi a câştigat toate meciurile. Are zeci de milioane de admiratori. Este asta puţin domnule Dan Voiculescu? Trebuie înjurat şi singurul român care ne mai face să ne simţim bine în faţa întregii planete? Asta numai pentru că dumneavoastră aveţi nişte obsesii politice, pe care subordonaţii vi le şi înţeleg greşit?

Numai aşa este posibil ca în loc să încurajezi un mare sportiv roman tu să îl şicanezi chiar înainte de meci şi să îi pui în cârcă nişte bani cu care el nu are nici o legătură şi nici nu poate avea pentru că are altă meserie.

Nu mi s-a părut ca Traian Băsescu să se fi implicat public în acest eveniment sportiv. Sunt convins că l-a urmărit şi s-a bucurat alături de noi toţi. Fără să o dorească Dan Voiculescu, prin politicile sale editoriale îi face un nou serviciu preşedintelui. Victoria lui Lucian Bute, iată, a devenit cel mai bine mediatizat eveniment sportiv organizat în ultimii 20 de ani, în România!