Ce vedete merg la Bon Jovi

Ce vedete merg la Bon Jovi

Trupa va susţine duminică un concert la care sunt aşteptaţi 50.000 de oameni şi multe vedete autohtone, ca Dan Bittman şi Robert Turcescu.

Concertul din cadrul turneului Live 2011 trebuie să fie cel mai spectaculos de până acum, să includă toate hiturile formaţiei şi să se bucure de o sonorizare impecabilă. Fie că sunt doar pasionate de muzică sau implicate direct în industrie, multe persoane publice din România se pun de acord în legătură cu un lucru când vine vorba de concertul de duminică: "Nu trebuie ratat".

"Mă aştept să fie nemaipomenit", a spus Dan Bittman, solistul trupei Holograf care a văzut live în această vară formaţiile de la Rock the City, dar şi trupe mai puţin cunoscute, ca Mr. Big. "Concertele lor au vândut cel mai bine anul trecut, cum ar putea să fie altfel", adaugă el.

În 2010, trupa americană s-a clasat pe primul loc în topul încasărilor din reprezentaţii live realizat de Billboard. Bon Jovi a câştigat anul trecut, conform revistei Forbes, în jur de 125 de milioane de dolari. Cu 11 albume de studio vândute în milioane de exemplare şi zeci de hituri cântate vers cu vers de fani la fiecare concert, Jon Bon Jovi, Richie Sambora, Tico Torres şi David Bryan nu pot dezamăgi.

"În deşertul acesta de trupe româneşti, când vin formaţii ca Whitesnake şi Mike and the Mechanics, cum a fost weekendul acesta, sau Bon Jovi, îţi dai seama că este o distanţă de la cer la pământ", spune Robert Turcescu, menţionând că nu se duce pentru Jon Bon Jovi, "genul de băiat frumos, pentru publicul feminin", ci este interesat să îl vadă live pe chitaristul Richie Sambora, "un personaj interesant, un chitarist bun, care a inovat foarte mult".

Fani ai formaţiei înfiinţate în 1983 sau simpli curioşi, oamenii au plătit între 140 şi 480 de lei să o vadă live în România. Călin Goia va fi prezent la spectacol, deşi nu este fan al trupei.

"Am auzit că show-ul pe care îl fac este unul foarte bun". Chiar dacă a fost la mai multe concerte ale unor trupe mari, solistul formaţiei Voltaj se aşteaptă ca acesta să fie printre cele mai bune. "Îmi plac «Bad Medicine», «You Give Love a Bad Name», piesele mai vechi, mai energice", a mai spus cântăreţul.

Cornel Ilie de la Vunk se simte ataşat de muzica starului rock. "Cumva am crescut cu muzica lor, în perioada liceului i-am ascultat foarte mult. Îl respect pe Bon Jovi ca artist, pentru tot ceea ce a făcut pe scenă, dar şi în viaţa personală", spune Cornel. Printre piesele pe care le aşteaptă se numără "Always", "Bed of roses", "Keep the Faith", toate amintindu- i de adolescenţă.

MOTIVE PENTRU RATAREA CONCERTULUI

Lipsa de timp sau nepotrivirea de gen

Spectacolele lor umplu stadioane întregi în toată lumea, chiar dacă Bon Jovi este una din cele mai scumpe trupe când vine vorba de preţul pe care fanii îl plătesc pentru a-i vedea.

Trei categorii de bilete sunt de mult epuizate şi organizatorii se aşteaptă să umple Piaţa Constituţiei. Unele vedete nu au şansa să fie în Bucureşti în ziua concertului, altele sunt pur şi simplu ocupate, iar unii cântăreţi nu vor să risipească banii pe concert.

Printre cei care îşi doresc foarte mult să ajungă la spectacol se numără şi Ernest, vedeta Kanal D. Filmările s-ar putea să îl ţină departe de concertul trupei Bon Jovi, dar el spune că îşi va lua cu siguranţă bilet dacă va scăpa de la muncă.

"Este unul din evenimentele care nu trebuie ratate. Ca grup, nu ai ce să le reproşezi. Ei cântă un rock glamouros, cu multe piese bune", spune Ernest.

Nu ar vrea să rateze nici ocazia de a auzi live legendara voce a solistului. "Vocea lui Jon este inconfundabilă. Are un timbru, la fel ca Axl Rose, care se potriveşte foarte bine cu acest gen de muzică".

Cârcotaşul Mihai Găinuşă spune că ascultă cu plăcere Bon Jovi, însă nu va fi în Bucureşti duminică. Mulţi artişti vor rata concertul din această cauză. Gabriel Cotabiţă, chiar dacă nu poate ajunge acum, spune că a văzut în străinătate spectacolul şi este foarte bun. Tot departe de Capitală va fi şi Adi Igrişan, solistul trupei Cargo, care susţine că primează turneul trupei sale.

Şi Adi Despot are concert în aceeaşi zi. Solistul Viţa de Vie ar fi ratat, însă, şi nesilit de nimeni concertul. "Muzical vorbind, nu este exact genul meu. Nu aş da bani să îi văd", spune el.

Nici actorul Dan Bordeianu nu are o pasiune pentru Bon Jovi, actorul afirmând că trupa nu se regăseşte în playlistul lui actual. "Face parte din adolescenţa mea, dar lucrurile au evoluat puţin şi mă îndrept către muzica mai grea, ca să zic aşa".

Bobo de la Fără Zahăr este de aceeaşi părere: "Mi sau părut frumoase baladele la vremea respectivă, dar sunt legate de o vârstă destul de îndepărtată".

Florin Chilian a refuzat categoric să îşi cumpere bilet la Bon Jovi, nu pentru că nu l-ar atrage trupa, ci pentru că vrea să fie un militant împotriva mega-concertelor. "Mi se pare stupid interesul românilor pentru tipul ăsta de evenimente. Ăştia mor de foame prin România şi ciumpalacii merg să se distreze, aşa că am renunţat să merg la genul ăsta de «adunare de maimuţe»", a declarat cântăreţul.

"Ăştia mor de foame prin România şi ciumpalacii merg să se distreze, aşa că am renunţat să merg la genul ăsta de «adunare de maimuţe».“ FLORIN CHILIAN, cântăreţ

PLAYLIST

Ce piese cântă Bon Jovi la Bucureşti

În primul concert al lor în România, membrii trupei Bon Jovi vor include hituri din întreaga carieră, binecunoscute de publicul din România. Trupa va cânta, cel mai probabil, puţin peste 20 de piese printre care şi "You Give Love a Bad Name", "Born to Be My Baby", "It’s My Life", "Bad Medicine", "Make a Memory", "Have a Nice Day" sau "Bed of Roses".

Până acum trupa a încheiat, cel mai des, concertele din turneul Live 2011 după piesa "Keep the Faith" care nu va lipsi nici duminică seară. Publicul român va cere cu siguranţă un bis la care cei patru membri ai formaţiei se vor întoarce probabil cu trei sau patru piese printre care şi hiturile de pe albumul "Slippery When Wet": "Wanted Dead or Alive" şi "Livin’ on a Prayer". Oamenii îşi pot ocupa un loc în Piaţa Constituţiei începând cu ora 15.00.

Ne puteți urmări și pe Google News