Procesul DSK : Avocații fostului șef FMI ar putea invoca viciul de procedură

Procesul DSK : Avocații fostului șef FMI ar putea invoca viciul de procedură

Avocații fostului director al FMI, Dominique Strauss Kahn, ar putea recurge, în apărarea clientului lor, la un argument tehnic: viciul de procedură. Apărătorii lui DSK vor susține că identificarea făcută la comisariat de camerista care îl acuzăpe francez că a agresat-o sexual a fost eronată, întrucât femeia îl văzuse deja la televizor.

Benjamin Brafman și William Taylor, cei doi avocați ai lui DSK, analizează toate detaliile arestării clientului lor pentru a găsi și cea mai mică hibă, scrie ziarul Liberation. La audierile din 18 iulie, cel mai probabil, apărătorii vor invoca viciul de procedură.

Camerista Nafissatou Diallo, care l-a acuzat, în mai, pe fostul șef al FMI că ar fi violat-o în camera unui hotel din New York, l-a identificat pe acesta, în spatele unui geam-oglindă, în comisariatul Harlem, în ziua de 15 mai. Dar, conform dosarului pe care procurorii l-au făcut public la 16 mai, camerista îl identificase deja pe Strauss Kahn cu o zi înainte, de două ori.

Astfel, pe 14 mai, la ora 14.30, conducerea hotelului Sofitel i-a arătat presupusei victime o fotografie a politicianului francez, întrebând-o dacă acela era agresorul ei. Mai târziu, la ora 23.00. camerista l-a recunoscut, din nou, pe DSK, după ce l-a văzut la televizor. Identificare contestată Pentru cei doi avocați, identificarea formală a lui DSK, din ziua de 15 mai, a fost eronată și, prin urmare, inadmisibilă. ”Probabil vor arăta că presupusa victimă avea deja în cap imaginea acuzatului când i s-a cerut să îl identifice”, a declarat pentru Liberation un avocat american. Așa că, probabil, vor contesta procesul de identificare a clientului lor, a apreciat acesta.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dominique Strauss-Kahn a fost arestat, la 16 mai, pe aeroportul JFK din New York, pentru agresiune sexuală. El se află în prezent, în arest la domiciliu, într-un apartament de lux de pe Broadway.