Ronaldo nu i-a dat gol unui portar umilit de Oasenegre şi de Rupedeal!

Ronaldo nu i-a dat gol unui portar umilit de Oasenegre şi de Rupedeal!

Ciprian Tătăruşanu i-a stricat retragerea celebrului brazilian, blocându-i toate încercările de a marca.

Echipa naţională de fotbal a României a pierdut meciul amical cu Brazilia, disputat miercuri dimineaţă, cu scorul de 1-0. Portarul Ciprian Tătăruşanu i-a stricat sărbătoarea de retragere lui Ronaldo, golgheterul all-time al turneelor finale de Cupa Mondială, cu 15 goluri.

Uriaşul atacant (şi la propriu, şi la figurat) a jucat ultimele minute din carieră contra tricolorilor, dar goalkeeper-ul Stelei i-a blocat toate încercările de a marca, enervându-i pe cei 30.000 de spectatori prezenţi pe stadionul "Pacaembu", dar şi pe coechipierii "Grăsuţului".

"Îmi cer scuze că n-am dat gol"

Ne puteți urmări și pe Google News

"Îmi cer scuze că n-am marcat", a spus Ronaldo după joc. "Portarul lor putea să-l lase pe Ronaldo să marcheze", l-a criticat Neymar pe Tătăruşanu. "E treaba mea să apăr şi mă bucur astăzi am făcut-o cât de cât bine. A fost frumos, cu un public extraordinar, cu o echipă foarte bună, dar şi noi am jucat bine. Ronaldo e un jucător foarte bun, pentru mine nu contează cine încearcă să înscrie, datoria mea este să apăr", a zis portarul care a apărat ultimele şuturi din cariera dublului campion mondial.

"Cu el nu puteai să faci un blat nici la Divizia C"

Marian Rusen, preşedintele clubului Juventus Colentina, unde a fost crescut Tătăruşanu, şi-a amintit că goalkeeperul de 25 de ani a avut probleme mai mari cu fotbalişti cu nume cel puţin ciudate, pe vremea când juca în ligile inferioare.

"El a fost mereu un norocos. Cine se gândea că o să aibă şansa să joace la ultimul meci din cariera lui Ronaldo? Nici chiar el, probabil. Când îmi aduc aminte ce fotbalişti îi dădeau goluri prin «B» şi «C», numai nume «grele »... Oasenegre, Rupedeal...Iar acum a râs de Ronaldo! Sau, cine ştie, când l-a văzut pe Ronaldo l-a confundat cu mine, fiindcă am cam aceeaşi greutate şi şi-o fi zis: «Nu poate să-mi dea gol unchiu’ ăsta!»", a declarat ieri, pentru EVZ, Marian Rusen.

Un fost coechipier de la Juventus Colentina a lăsat gluma deoparte şi a explicat de ce "Tătă" i-a stricat retragerea starului brazilian: "Tătăruşanu nu se vinde. Cu el nu puteai să faci un blat nici la Divizia C. A stricat nişte aranjamente şi nu-l mai băga nimeni în jocuri d-astea!".

BALCANICI PÂNĂ LA CAPĂT

Tricolorii au dat năvală la tricouri

Tricolorii îşi continuă pregătirile pe tărâm sud-american pentru meciul cu Paraguay, programat pe 11 iunie, la Asuncion (ora 23.00, în direct la TVR 1). Partida cu Brazilia, cel mai puternic amical al naţionalei din ultimii ani, n-a oferit nicio certitudine, ci doar momente cu iz specific românesc.

În joc n-am contat decât o dată, când Gabi Mureşan a zguduit bara cu o "ghiulea" de la peste 30 de metri. "Au avut noroc, puteam să le dăm gol la acea fază", s-a văitat Gabi Mureşan. Jucătorii s-au dovedit încă o dată foarte pricepuţi la scuze. "Nea Fane Iovan ne-a felicitat că am jucat cu demnitate şi nu ne-a fost frică. N-am făcut România de ruşine. Am avut o prestaţie care ne dă încredere", a spus dinamovistul Gabi Torje. "Am reprezentat onorabil România", l-a completat Alexandru Bourceanu.

Internaţionalii români s-au zbătut mai mult după finalul jocului, când au dat năvală la starurile naţionalei "carioca" pentru schimburi de tricouri. Torje l-a "dezbrăcat" pe Neymar, Gabi Mureşan l-a luat pe cel al lui Maicon, iar Bourceanu s-a fălit cu tricoul căpătat de la David Luiz. Tătăruşanu şi-a adăugat la colecţie echipamentul goalkeeper- ului brazilian Victor.

Mircea Sandu: "Peste doi ani vom avea o echipă mare"

Mircea Sandu, preşedintele FRF, încă mai aşteaptă un răspuns de la Gică Hagi şi de la Anghel Iordănescu, dar s-a apucat să facă pronosticuri curajoase. "Peste doi ani vom avea o echipă mare. Am făcut un meci curajos, cu un cvartet defensiv nou: Râpă, Papp, Gardoş, Latovlevici. Dacă vom continua în acest fel, dacă vor mai apărea câţiva jucători, eu cred că vom avea o echipă foarte bună", a spus "Naşul" la GSP TV.

Hagi, probabil viitorul selecţioner, şi-a mai găsit un inamic, pe Dorinel Munteanu: "Hagi şi Iordănescu au idei diferite. Nu ştiu dacă e cea mai bună idee să lucreze împreună".

BRAZILIA - ROMÂNIA 1-0

Marcator: Fred (22)

Brazilia: Victor Maicon Lucio (71, Luisao) D. Luiz A. Santos Jadson Sandro (60, L. Leiva) Elias Neymar (77, T. Neves) Fred (30, Ronaldo 45, Nilmar) Robinho (66, Lucas) Antrenor: Mano Menezes

România: Tătăruşanu (67, Pantilimon) Râpă Papp Gardoş Latovlevici Torje Bourceanu (66, Giurgiu) G. Mureşan (80, Alexa) Sânmărtean (53, Alexe) Surdu (46, Cr. Tănase) Marica (73, Zicu) Antrenor: Ştefan Iovan Arbitru la centru: S. Pezzota (Argentina) Stadion: "Pacaembu" - Sao Paulo; Spectatori: 30.059 RONALDO ȘI ROMÂNII

Prieten cu Popescu, antrenat de Lucescu

De-a lungul unei cariere fabuloase, la sfârşitul căreia a fost necăjit de Ciprian Tătăruşanu, brazilianul Ronaldo s-a intersectat cu mai mulţi români, în momente importante.

  • În sezonul 1996-1997, Ronaldo a jucat pentru formaţia spaniolă FC Barcelona. Catalanii au câştigat Cupa Cupelor, învingând în finală, cu 1-0, echipa franceză PSG. Golul a fost marcat de Ronaldo, din penalty. Gică Popescu a fost căpitanul spaniolilor în acel sezon. 
  • În stagiunea 1998-1999 a evoluat pentru italienii de la Inter Milano şi a fost antrenat de tehnicianul român Mircea Lucescu. 
  • În sezonul 1999-2000 a fost coechipier, la Inter Milano, cu Adrian Mutu. Într-un meci cu Lazio Roma, disputat în Cupa Italiei, "Ronnie" a intrat pe teren chiar în locul "Briliantului". După câteva minute, Ronaldo s-a autoaccidentat grav, dislocându-şi rotula. 
  • În 2001 a reintrat pe teren, după o lungă perioadă de absenţă provocată de o altă accidentare, chiar în partida FC Braşov - Inter Milano (scor 0-3), din Cupa UEFA. Cornel Buta a fost jucătorul care, în acel meci, a făcut schimb de tricouri cu superstarul brazilian. 
  • În 2006, Ronaldo a venit cu "galac ticii" de la Real la Bucureşti. Madrilenii au învins cu 4-1 în grupele Ligii Campionilor. După meci, Vali Badea şi Bănel Nicoliţă i-au făcut "marcaj" la vestiare lui Ronaldo pentru a-i lua tricoul. (Andrei Călin)

REACŢII

Acuzat de Neymar şi numit "călău" de presa din Brazilia, portarul naţionalei este apărat de Mircea Lucescu Mugur Băileşteanu Andrei Călin

Presa braziliană a acordat spaţii ample meciului în care Ronaldo a avut ultima sa apariţie pe gazon ca fotbalist. Jurnaliştii din "Ţara Cafelei" au notat, la unison, că sfertul de oră în care "Fenomenul" s-a aflat în teren a constituit cel mai frumos moment pentru fanii prezenţi în tribune, care, în rest, s-au arătat dezamăgiţi de jocul prestat de reprezentativa "carioca".

"Tătăruşanu, «călăul» lui Ronaldo la meciul de adio"

Cotidianul "O Globo" a amin tit că sărbătoarea lui Ronaldo a fost stricată de portarul echipei României, Tătăruşanu, care s-a opus din răsputeri ca atacantul brazilian să înscrie ultimul gol din carieră. "Tătăruşanu a fost «călăul» lui Ronaldo la meciul de adio al acestuia. Intrat pe teren în ovaţiile publicului, «Fenomenul» şi-a dorit foarte mult să marcheze, dar l-a făcut mare pe portarul român", a scris publicaţia citată.

"Tătăruşanu a avut două parade senzaţionale în faţa lui Ronaldo şi a făcut ca atacantul să pună capăt carierei sale cu cele 62 de goluri înscrise în tricoul Braziliei. Desemnat de Neymar drept personajul negativ, portarul român se simte cu conştiinţa împăcată, declarând că n-a venit în Brazilia ca să-l lase pe Ronaldo să dea gol", a precizat "Terra Brasil", care, pe de altă parte, a criticat jocul naţionalei braziliene: "Brazilia a învins la limită România B, o echipă care s-a prezentat la acest meci fără şapte titulari, în frunte cu vedeta Mutu".

„Avea articulații de căprioară și îi plăcea foarte mult berea"

Mircea Lucescu, antrenor care l-a pregătit pe Ronaldo în 1999, la Inter Milano, a lăudat prestaţia portarului Ciprian Tătăruşanu. "N-am văzut meciul, dar dacă Tătăruşanu a apărat tot în faţa lui Ronaldo, a făcut foarte bine", a declarat "Il Luce" ieri, pentru EVZ.

Mircea Lucescu, tehnician aflat sub contract cu Şahtior Doneţk, a rememorat şi perioada în care l-a antrenat pe "Fenomen": "Un băiat educat, nu am avut niciodată probleme cu el. Impresiona şi la antrenamente, îl arunca pe Taribo West (n.r. - fundaş nigerian cu care "Il Luce" a avut un conflict, aruncându-i tricoul) la pământ dintr-o fentă. Avea articulații de căprioară, iar când a început să se îngrașe mai tare au apărut accidentările. El a avut întotdeauna probleme cu greutatea. Talent mare, dar îşi trăia viaţa. Îi plăcea foarte mult berea. Odată mi-a trimis două lăzi cu portocale, pentru că l-am învoit de la lot câteva zile. Se accidenta des".

5 meciuri a jucat Ciprian Tătăruşanu la naţionala tricoloră, unde a debutat pe 17 noiembrie 2010, la partida amicală dintre România şi Italia, încheiată cu scorul de 1-1