Clubul Bamboo din Mamaia a fost demolat

Clubul Bamboo din Mamaia a fost demolat

Clubul de fiţe Bamboo a fost demolat astăzi la solicitarea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului din cauză că nu avea autorizaţie de construcţie.

"I-am somat în trei rânduri, în noiembrie anul trecut, înainte de 1 mai şi ultima notificare le-am trimis-o vineri", a explicat pentru EVZ consilierul MDRT, Alexandru Ionescu. Prevăzători, reprezentanţii ministerului au chemat în ajutor jandarmii, dar la faţa locului nu au întâmpinat nicio rezistenţă. Câţiva angajaţi s-au grăbit să ridice elegantul mobilier de culoare albă, instalaţiile de sunet şi lumini şi ce se mai putea recupera din incinta cortului amplasat pe plaja din dreptul unui hotel de 5 stele. Pe cele câteva meniu-uri aruncate pe jos în timpul demolării se putea citi că şampania sau vinurile spumoase puse la vânzare în club costau între 200 şi 9.900 lei.

"Tratament preferenţial"

Directorul Inspectoratului Judeţean în Construcţii Constanţa, Christian Gigi Chiru a declarat pentru EVZ că reprezentantul clubului ar fi recunoscut că nu are autorizaţie de construcţie, dar "s-ar fi aşteptat ca un brand atât de cunoscut să aibă parte de un tratament preferenţial de care ar fi beneficiat până şi în Miami, Florida, unde ar fi obţinut autorizaţie de construcţie în doar două ore". Potrivit lui Chiru, în primăvară, proprietarul clubului ar fi cerut Primăriei Constanţa autorizaţie de costruire, fără a avea însă aviz de la mediu de la Apele Române şi de la Ministerul Turismului, aşa cum prevede legea, cerere ce i-a fost refuzată. Cu toate astea, clubul a fost deschis cu mare fast în minivacanţa de 1 mai în prezenţa proprietarului Joshua Castellano, a lui Cătălin Botezatu şi a unor invitaţi de "marcă", precum Nicu Ghiară, Sânziana Buruiană şi alte nume din lumea mondenă. "Nu trebuie să obţinem autorizaţie"

Pe de altă parte, unul dintre acţionari, Joshua Castellano, declara la deschidere, pentru EVZ, că a închiriat de la hotelul de 5 stele şi terasa de pe plajă pentru a le transforma în club "aşa că nu noi trebuie să obţinem autorizaţiile". Directorul ISC Constanţa, Christian Gigi Chiru spune însă că nici măcar terasa hotelului de lux nu este autorizată şi “ilegalităţile se ţin lanţ". Purtătorul de cuvânt al unităţii de cazare nu a putut fi contactat, închizându-şi telefonul din cauza numeroaselor apeluri primite de la reporterii EVZ. Potrivit legii 50 a construcţiilor şi legii 3/2011 a reglementării autorizării construcţiilor, toate imobilele neautorizate din staţiuni şi de pe plajă trebuie demolate pe cheltuiala proprietarului. Clubul Bamboo din Mamaia a rezistat sezonul acesta, pe litoral, doar trei săptămâni. Clubul a funcţionat, până anul trecut, timp de trei sezoane, în centrul staţiunii Mamaia, unul dintre şefi fiind chiar directorul de atunci al SC Mamaia SA, Lucian Dan. Pentru că nu şi-a reaînnoit autorizaţia de construire provizorie, în toamna lui 2010 a fost somat şi a acceptat să-l demoleze singur.

Ne puteți urmări și pe Google News