"Judecătorii şi procurorii mi-au ucis fiica pentru a doua oară"

"Judecătorii şi procurorii mi-au ucis fiica pentru a doua oară"

Un bărbat din Cluj îi acuză pe judecătorii şi procurorii din Reghin că au fost excesiv de miloşi cu cei doi agresori ai fiicei sale, pe care au violat-o, şi apoi au aruncat-o pe fereastră, de la etajul patru.

Valer Dragotă a acceptat cu greu să facă publică tragedia prin care a trecut în anul 2010 şi prin care va trece pentru tot restul vieţii. Spune că a avut încredere oarbă în justiţie, care însă l-a dezamăgit crunt atunci când i-a condamnat prea blând pe cei doi bărbaţi care i-au ucis fiica, după ce au violat-o.

"Eu sunt un om simplu. Am lucrat toată viaţa ca inginer horticol şi am avut mare încredere în instituţiile statului. Asta până am avut de-a face cu ele. Acum sunt atât de amărât încât am coşmaruri mai mari decât atunci când am rămas fără unica mea fiică. Am crescut-o 19 ani şi au ucis-o nişte proxeneţi. Iar acum au ucis-o a doua oară judecătorii şi procurorii", zice el.

Concret, Dragotă spune că procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reghin, care s-au ocupat de dosar, au refuzat să administreze o serie de probe.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Aruncată de la etajul patru, după ce a fost violată"

Andreea Dragotă avea 19 ani şi era studentă în anul I la Facultatea de Istorie din Cluj-Napoca.

"Pe la începutul anului trecut ne-a spus că are un prieten, Emilian. A mers la Reghin, de unde era acest Emilian. În data de 24 februarie 2010 am primit un telefon de la poliţie în care eram anunţaţi, nici mai mult, nici mai puţin, că fiica noastră a fost aruncată de la etajul patru, după ce a fost violată de două persoane. Pe unul dintre agresori îl chema Emilian şi, am aflat, se ocupa cu traficul de persoane. Ducea fete la produs în Europa de Vest", spune Dragotă.

Cei doi agresori, Emilian Păpuc şi Corneliu Todoran, au fost imediat arestaţi şi trimişi în judecată pentru viol urmat de moartea victimei, infracţiune a cărei încadrare juridică este între 10 şi 25 de ani, şi lipsire de libertate urmată de moartea victimei.

Semne de întrebare

Procesul, spune Dragotă, a ridicat multe semne de întrebare: "Fata mea era virgină la momentul crimei. E clar că a fost racolată de către acest Păpuc, care se ocupa de trafic de persoane. După ce a fost atrasă în respectivul apartament, a fost violată de cei doi. În timpul procesului, Corneliu Todoran a spus că cel care a aruncat-o peste balcon e Emilian Păpuc. Dar acest lucru nu a contat prea mult la judecată. În plus, în cădere, fata a spart cu mâna geamul de la etajul trei, semn că a vrut să se prindă de ceva. Un sinucigaş care se aruncă nu se mai prinde de nimic. Fata mea nu a murit imediat şi, pe Salvare, i-a spus asistentei că a fost aruncată. Dar asistenta nu a fost audiată. Celălalt agresor, Emilian Păpuc, a spus că s-au drogat şi au consumat alcool, dar la analizele de laborator fata mea a ieşit curată. Inculpatul Todoran a recunoscut că a lovit-o pe fata mea şi că aceasta a fost aruncată peste geam de inculpatul Păpuc, pentru că nu a vrut să întreţină raporturi sexuale anale cu el".

Clemenţă ciudată

Codul Penal arată că fapta de viol urmată de moartea sau sinuciderea victimei se pedepsesc cu 10 până la 25 de ani de închisoare, iar lipsirea de libertate urmată de moartea sau sinuciderea victimei cu 15 până la 25 de ani.

Păpuc şi Todoran au primit doar opt ani de închisoare pentru "viol urmat de sinuciderea victimei", respectiv şapte ani de închisoare pentru "lipsire de libertate urmată de sinuciderea victimei", conform sentinţei pronunţate de Judecătoria Reghin în data de 26 aprilie 2011. Nimic despre faptul că Andreea Dragotă a fost aruncată pe fereastră, aşa după cum rezultă şi din declaraţia unui vecin.

Cum Păpuc e recidivist (în 2010 a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare), instanţa a decis ca el să execute nouă ani şi şase luni de închisoare, iar Todoran doar opt. "Eu vreau justiţie. Să stea la închisoare până le putrezesc oasele dacă legea nu mai prevede condamnarea la moarte. Asta îmi doresc, să se facă dreptate. Iar până acum nu s-a făcut".

Valer Dragotă a făcut apel la Tribunalul Mureş unde speră ca amândoi să primească pedepse pe măsura faptelor lor.