Românii au cheltuit la Viena cu 25% mai mult ca anul trecut, în primele două luni

Românii au cheltuit la Viena cu 25% mai mult ca anul trecut, în primele două luni

În perioada ianuarie-februarie din 2011, românii care au vizitat capitala Austriei, Viena, au cheltuit aici 1,5 milioane de euro doar pentru cazare, cu 25% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

România s-a clasat în 2010 pe locul 11 în topul ţărilor cu cele mai multe nopţi de cazare în capitala Austriei, dar anul acesta turiştii români revin în forţă. Conform statisticilor Asociaţiei Vieneze de Turism (WienTourismus), după primele trei luni ale anului, România se clasează, cu un total de 59.000 de nopţi de cazare, pe locul 7, ocupând în ianuarie şi februarie chiar poziţia a 5-a.

Astfel după primul trimestru din 2011, România se află în faţa unor ţări precum Franţa, Elveţia sau Japonia, fiind depăşită doar de Austria, Germania, Italia, Rusia, SUA şi Marea Britanie.

România este de câţiva ani buni o piaţă prioritară pentru turismul vienez, păstrându-şi această poziţie în ciuda scăderilor înregistrate în 2010. Site-ul oficial al Asociaţiei Vieneze de Turism (WienTourismus) dispune, spre exemplu, încă din 2009 de o variantă în limba română.

Ne puteți urmări și pe Google News