Moştenitorul imperiului Ferrero Rocher a murit

Moştenitorul imperiului Ferrero Rocher a murit

Pietro Ferrero, moştenitorul imperiului de produse din ciocolată Ferrero Rocher, care a scos pe piaţă produsele Nutella, Kinder sau Tic Tac, şi unul dintre cei mai bogaţi oameni ai Italiei, a murit ieri într-un accident de bicicletă care s-a petrecut în Africa de Sud, anunţă cotidianul “The Guardian”.

Ferrero era un împătimit al ciclismului, iar în momentul accidentului el efectua o cursă de antrenament în Cape Town. Pietro se afla în Africa de Sud într-o călătorie de afaceri, au anunţat oficiali ai firmei sale.

Miliardarul în vârstă de 47 de ani era însoţit de tatăl său, Michele Ferrero, cel care a transformat o mică firmă de producţie de dulciuri într-un gigant şi a inventat, în anii 60, două dintre cele mai populare produse din ciocolată din lume, Nutella şi Kinder.

Compania Ferrero Rocher a fost înfiinţată de bunicul lui Pietro în 1942 şi a avut iniţial ca piaţă de desfacere regiunea Piemont. Pentru că în perioada celui de-Al  Doilea Război Mondial era foarte dificil de obţinut ingredintele pentru dulciuri, bătrânul Pietro Ferrero a decis să exploateze una dintre resursele care abundau în regiunea în care locuia – alunele de pădure – aşa că a inventat un produs care să folosească o pastă dulce făcută din alunele de pădure.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tânărul Pietro a început să lucreze în compania înfiinţată de bunicul său în anul 1985, după ce a obţinut o diplomă în biologie. Tot atunci a mutat sediul principal al companiei în Alba. În 1992 i-a revenit responsabilitatea conducerii diviziei europene a grupului Ferrero.

Acum, Pietro Ferrero era director executiv al Ferrero International S.A, divizia din Luxemburg a Grupului Ferrero, şi preşedinte al Ferrero, S.p.A., secţiunea italiană a holdingului. “Era un om cu un excepţional fler pentru afaceri, dăruit cu o viziune strategic şi foarte sensibil”, a apreciat ministrul italian de Externe, Franco Frattini.