Oamenii lui Emil Boc iau cu asalt tabăra lui Vasile Blaga

Oamenii lui Emil Boc iau cu asalt tabăra lui Vasile Blaga

Adepţii premierului pun presiune pe grupul susţinătorilor secretarului general al PDL. Flutur a cedat, alăturându-se deja negociatorilor lui Boc.

Susţinătorii lui Emil Boc la şefia PDL lucrează intens la a-i muta pe oamenii lui Vasile Blaga în tabăra premierului. După formalizarea candidaturilor în interiorul partidului şi intrarea în lupta internă de partea lui Boc a lui Traian Băsescu şi a Elenei Udrea, dezertările s-au înmulţit.

Ultimul pe listă este vicepreşedintele Gheorghe Flutur care, în negocierile iniţiale, se regăsea pe ciorna unei conduceri asigurate de Blaga pe unul dintre posturile de prim-vice sau secretar general al PDL.

Flutur şi-a anunţat însă ieri oficial susţinerea faţă de premier. "Partidul are nevoie de consecvenţă, de solidaritate, de o echipă puternică, de înnoire, de dinamism şi iniţiativă", şi-a justificat el opţiunea.

Ne puteți urmări și pe Google News

O justificare similară a avut ieri şi Gabriel Berca, şeful PDL Bacău, care şi-a anunţat susţinerea pentru Emil Boc, după ce iniţial era plasat alături de Blaga.

Ofensivă în parlament

Mai mult, Gheorghe Flutur este în echipa care lucrează intens să-i convingă pe democratliberalii din teritoriu să treacă de partea lui Boc. Ofensiva se desfăşoară şi în parlament. Roberta Anastase, Anca Boagiu şi Daniel Buda au luat senatorii şi deputaţii PDL om cu om pentru a-i convinge să-l susţină pe Boc. Nu este exclusă nici răsplata financiară.

După o hotărâre de guvern prin care s-au alocat bani pentru drumuri şi săli de sport în colegii, urmează, susţin surse din partid, o a doua cu bani pentru şcoli şi grădiniţe. Deşi do leanţele parlamentarilor au fost trecute pe listă de aproape două luni, fondurile urmează să fie eliberate acum.

Cine a schimbat macazul

După ce Traian Băsescu şi Elena Udrea şi-au declarat susţinerea faţă de Emil Boc, lideri de organizaţii de forţă ale PDL, cum ar fi Ioan Oltean (Bistriţa), Gheorghe Ştefan "Pinalti" (Neamţ) sau Mircea Toader (Galaţi), au schimbat macazul deşi făcuseră lobby intens pe lângă Vasile Blaga să intre în cursa pentru şefia PDL.

Influenţa Elenei Udrea în campania lui Boc l-a întors din drum şi pe deputatul Ştefan Pirpiliu, liderul PDL Sector 5, instalat la şefia filialei cu susţinerea lui Blaga. Acesta semnase chiar pe lista de susţinători a secretarului general al democrat-liberalilor, susţin surse din partid.

De altfel, şefa PDL Bucureşti a încercat să obţină un vot unanim în organizaţie în favoarea lui Emil Boc. Socoteala a fost stricată însă de preşedinţii a patru organizaţii de sector - Bogdan Cantaragiu (sector 1), Silvian Ionescu (sector 3), Romeo Raicu (sector 4) şi Cristian Poteraş (sector 6).