Partizan: "România e plăcută şi curată, îi miroase gura a flori"

Partizan: "România e plăcută şi curată, îi miroase gura a flori"

Trupa cu nume revoluţionar, care cântă un rock cu influenţe orientale, a revenit pe scenă şi în studio după o pauză îndelungată. Recent, a demarat un turneu de două luni prin ţară.

De la începutul lunii ianuarie, Partizan - Adrian Pleşca (Artan - voce), Răzvan Moldovan (chitară, groove box, voce) Robin Proca (bas), Radu Moldovan (tobe) - este în studio, unde lucrează piese noi şi le readuce în memorie pe cele ale anilor ’80, printre care şi "Albele furtuni", "Becule" sau "La radio".

Certificatul de naştere al trupei a fost semnat în 2002. Din 2005, băieţii au luat o pauză, perioadă în care Artan a revenit la Timpuri Noi. Anul trecut, au revenit, "re-debutul" fiind consemnat la Festivalul Peninsula de la Târgu-Mureş. Momentul a fost marcat de aproximativ 30 de concerte în ţară.

Într-un interviu acordat EVZ, băieţii au demonstrat că nu şi-au pierdut umorul şi ironia, fie că au vorbit despre publicul care nu i-a uitat, fie despre istoria trupei sau despre România.

Ne puteți urmări și pe Google News

EVZ: Care e povestea Partizan? Artan: Este povestea unor tineri din teritoriu îndrăgostiţi de frumos. Răzvan şi Artan, cum stăteau ei în Tico, au gândit un concept post punk plus reggae oriental, la care se adaugă anul 2001. Încet-încet au apărut şi primii colegi, drăguţi, care au pus cu voioşie umărul la efortul comun de consolidare a unui proiect artistic inedit. Însă lucrurile s-au schimbat cu timpul, iar astăzi Partizan înseamnă abnegaţie, entuziasm, profesionalism. Toată lumea care ne iubeşte ne apreciază şi viceversa.

Care este mesajul piesei "Păpuşea masculină"? Este vorba despre o parodie a curentului "coca" (cocalar)? E un mesaj de încredere în propriul talent. Ne-am gândit că trebuie să nu fie discriminare între sexe, mai ales că prima dată a fost "barbie", iar pentru a contrabalansa am creat păpuşea masculină.

Ce a făcut Partizan în perioada de pauză? Aţi profesat meseriile voastre, aţi lucrat? Nu v-a fost teamă că vă pierdeţi publicul? În perioada de pauză am fost în pauză. Ne-am bucurat de pauză şi ne-am odihnit în pauză.

Care este publicul Partizan? Cel mai mişto, mai frumos, cel mai deştept, cel mai preavăzător şi circumspect copil.

Pe unde cântaţi acum? Cântam în luna martie. Mai exact aşa: Sibiu (10 martie), Timişoara (11 martie), Arad (12 martie), Cluj (18 martie), Braşov (19 martie), Galaţi (25 martie), Iaşi (26 martie). Uite-aşa călătorim în luna a treia.

Aţi impus un stil muzical cu evidente sonorităţi orientale. Care este stilul vostru acum? Occidental-elegant-electric cu influenţe orientale.

Aţi spus că nu aveţi probleme cu trupa. A spus cineva că aţi avea? Au spus, da. Afirmaţia aparţine lui Petre, Gushe şi Glontz... de asemenea şi Sergiu. Au spus că am fi avut probleme cu formaţia, afirmaţie care nu avea niciun fel de bază, ulterior dovedindu-se a fi vorbe în vânt.

Aţi interpretat imnul campaniei "Let’s Do It România". Sunteţi şi ecologişti sau a fost vorba doar despre un contract? Suntem foarte ecologişti şi n-a fost niciun contract, ceea ce vă dorim şi vouă!

Care este cel mai mare gunoi care trebuie adunat din România? Nu există niciun gunoi în România. România este o ţară foarte frumoasă şi plăcută şi curată, căreia îi miroase gura a flori şi pe care Partizan o vede cu ochi buni.

Cine-i "androidul Leontin". Ameninţă el Capitala? El nu ameninţă, ci păzeşte Capitala şi mândria de a fi bucureştean. "E Leontin, robot aviator/un android trimis din viitor".

Fiecare piesă de-a voastră are în centru câte un personaj. Cum îl alegeţi? Prin selecţie naturală. Cei care au participat prima dată la concurs nu mai au dreptul să participe a doua oară... cu excepţia lui Leontin, care are voie să vină de mai multe ori.

Aţi "inventat" verbul "călătorez". De ce? Este "Note de călătorie" imnul românilor plecaţi la "ceaca-paca" pe afară? Depinde. Am vorbit ieri cu ceaka-paka şi e bine mersi, vă pupă pe toţi.

Ce meteahnă românească v-ar plăcea/v-aţi dori să o cântaţi? Noi nu vrem decât să fie bine şi să fim cu inima uşoară. 

Ce planuri aveţi pentru 2011? Să petrecem frumos, să cântăm, să vizităm, să lăsăm o impresie plăcută.

"Astăzi, Partizan înseamnă abnegaţie, entuziasm, profesionalism. Toată lumea care ne iubeşte ne apreciază şi viceversa.", ARTAN, liderul trupei Partizan

<iframe title="YouTube video player" width="560" height="450" src="http://www.youtube.com/embed/GAkfEcQkvzA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>