INS: Numărul autorizaţiilor de construire de locuinţe, în creştere

INS: Numărul autorizaţiilor de construire de locuinţe, în creştere

În luna ianuarie a acestui an, au fost acordate 2.634 de autorizaţii de construire de locuinţe, în creştere cu 17% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, dar în scădere cu aproape 30% faţă de luna decembrie 2010, când au fost eliberate 3.874 autorizaţii, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS).

Anul trecut, s-au acordat peste 55.000 de autorizaţii de construire de locuinţe, în scădere cu 16% faţă de 2009.

În luna ianuarie din acest an, s-au eliberat 1.740 autorizaţii pentru construirea de clădiri rezidenţiale(care pot avea una sau mai multe locuinţe), în scădere cu 8,6% faţă de ianuarie 2010.

Cea mai mare parte a autorizaţiilor (65,9%) a fost acordată pentru construcţiile din zona rurală. Distribuţia în profil regional evidenţiază o scădere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale reflectată în majoritatea regiunilor de dezvoltare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cele mai importante scăderi au fost în regiunile de dezvoltare: Nord-Est (-124 autorizaţii), Sud-Est (-41 autorizaţii), Nord-Vest (-30 autorizaţii) şi Sud-Muntenia (-19 autorizaţii). Creşteri ale numărului de autorizaţii eliberate pentru construirea de clădiri rezidenţiale s-au înregistrat în regiunile de dezvoltare Bucureşti-Ilfov (+38 autorizaţii) şi Sud-Vest Oltenia (+28 autorizaţii).