România, pe locul 1 în UE la case fără toalete în interior

România, pe locul 1 în UE la case fără toalete în interior

România stă foarte prost la capitolul confort atunci când vorbim de case, însă se clasează pe un loc fruntaş în ceea ce priveşte ponderea caselor individuale din totalul locuinţelor.

Astfel, România se detaşează între statele UE cu cele mai proaste condiţii de locuit. Peste 40% dintre români locuiesc în case fără toaletă conectată la reţeaua de apă-canal şi nu dispun de baie sau duş, potrivit statisticilor Eurostat.

Pe de altă parte, ocupăm locul III în Uniunea Europeana la ponderea caselor individuale în totalul locuinţelor, cu 60%, dupa Slovenia şi Ungaria.

Raportul Eurostat mai relevă că 55,3% dintre români trăiesc în locuinţe supraaglomerate, iar 22% reclamă infiltrări de apă prin acoperiş, umezeală în pereţi, pardoseală sau fundaţie.

Ne puteți urmări și pe Google News

România stă cel mai bine în privinţa iluminării locuinţelor, doar 8,7% dintre români calificând locuinţa drept prea întunecată. În ceea ce priveşte dispunerea pe tipuri de unităţi locative, 37,7% dintre români trăiesc în apartamente, 60,7% în case şi 1,6% în duplexuri.