Ponta - avertisment de la deputaţii-jurişti. "Am fost sancţionat pentru declaraţii făcute la televizor", reclamă şeful PSD

Ponta - avertisment de la deputaţii-jurişti. "Am fost sancţionat pentru declaraţii făcute la televizor", reclamă şeful PSD

Victor Ponta s-a ales astăzi cu un avertisment de la comisia juridică pentru că l-a acuzat, într-o emisiune tv, pe independentul Eugen Nicolicea că a făcut pierdute mai multe voturi când deputaţii s-au pronunţat în cazul "Ridzi". Liderul PSD a afirmat că va contesta sancţiunea primită "pentru declaraţii făcute la televizor", comentând că "nu mai există imunitate pentru opinii politice pentru că aşa vrea PDL".

Decizia deputaţilor-jurişti de sancţionare a liderului PSD s-a luat cu 12 voturi "pentru" şi 8 "împotrivă". Deputatul PSD Aura Vasile s-a declarat "necăjită" de rezultatul din comisie, invocând faptul că în alte cazuri "mult mai grave" nu s-a decis nicio sancţiune.

"Votul e mai tare decât glonţul. Deşi se putea merge pe o sancţiune mai drastică s-a mers pe soluţia cea mai puţin gravă", a comentat şeful comisiei juridice, PDL-istul Daniel Buda.

"Nu puteţi să-mi spuneţi că ce a fost sesizat pentru Ponta e mai grav decât pentru Roberta", i-a replicat Aura Vasile.

Ne puteți urmări și pe Google News

Colega sa de partid, Carmen Moldovan, i-a sărit în ajutor, susţinând că nu contestă votul deşi procedura a fost "viciată" deoarece şedinţa trebuia să fie secretă.

"Să anulăm votul şi să reluăm procedura", a sărit imediat Aura Vasile. Ea a fost susţinută, cu jumătate de gură şi de deputaul UDMR Mate Andras Levente: "Mâine sau săptămâna viitoare să reluăm".

Buda a bătut pentru moment în retragere, admiţând că s-ar putea relua votul în această seară.

"Nu mai reluăm nimic, închidem şedinţa şi plecăm acasă", i-a retezat-o Mate.

Cu Eugen Nicolicea intervenind pentru a interpreta regulamentul, PDL-istul Daniel Buda a închis discuţia anunţând că va trimite Biroului Permanent raportul privind sancţionarea lui Ponta. Ponta: "PDL angajează pentru treburile murdare de ăştia ca Nicolicea" Victor Ponta a reacţionat rapid, anunţând că va reclama sancţiunea primită de la Parlamentul European până la Consiliul Europei. "PDL angajează pentru treburile murdare de ăştia ca Nicolicea. Voi reclama această sancţiune peste tot, şi la Parlamentul European, şi la Comisia Europeană, şi la Consiliul Europei. Am fost sancţionat pentru declaraţii făcute la televizor, nu pentru ceva ce aş fi făcut în parlament. Aşa ceva nu mai e în nicio democraţie. E pentru prima oară când nu mai există imunitate pentru opinii politice pentru că aşa vrea PDL", a declarat Ponta pentru EVZ.