Constanţa: Cozi la distribuirea alimentelor de la UE

Constanţa: Cozi la distribuirea alimentelor de la UE

Sute de persoane a căror pensii nu depăşesc 400 de lei, persoane cu handicap şi şomeri din Constanţa au luat cu asalt un centru de distribuire a alimentelor de la UE în speranţa că vor intra în posesia ajutoarelor nedistribuite în toamna anului trecut.

Mulţi dintre nevoiaşi s-au aşezat încă de ieri după-amiază la coadă şi au înfruntat gerul năpraznic de peste noapte disperaţi că nu vor mai apuca să intre în posesia alimentelor. Oamenii s-au îmbrâncit la uşă, gardienii abia dacă au putut face faţă puhoiului de persoane care se călcau în picioare pentru a intra în centru. "Acţiunea de acum este o continuare a celei din octombrie-noiembrie-decembrie de anul trecut. Cantităţile care ne-au rămas le redistribuim acum aceloraşi persoane, câte jumătate de porţii până epuizăm stocul", explică Iulia Zahariciuc, responsabil cu distriubuirea alimentelor în cadrul Primăriei Constanţa.

"Murim de foame în ţara asta"

Beneficiarii primesc 7 kg de făină, 3 kg de mălai, zahăr, lapte praf şi biscuiţi, iar programul de distribuire este zilnic între 8.00-16.00 până când stocurile se vor epuiza. Cei care nu reuşesc să primească ajutoarele până la ora 16.00 vor să rămână în continuare pentru a-şi păstra locul la coadă. "Chiar murim de foame în ţara asta, pozaţi-ne să vadă tot globul cum stăm pentru 2-3 kile de făină că nu avem ce mâncă", spune indignat Marian Dănilă. El se plânge de "proasta organizare, ar fi trebuit să fie mai multe centre de distribuire, în toamna trecută erau trei". Din când în când, se aud strigăte de indignare din cauza unor persoane acuzate că au luat alimente de mai multe ori. "Mi se pare exagerat că vin să ia pomană cu nişte maşini de zeci de mii de euro, uitaţi-vă şi dumneavoastră, asta-i pomană? Să se organizeze mai bine, să dea la amărâţi", şi-a arătat supărarea un bărbat care aştepta "o vecină care nu are o mână şi am venit să o ajut".

Ne puteți urmări și pe Google News