Stolojan: Boc e nepotrivit pentru unii pentru că este un om corect

Stolojan: Boc e nepotrivit pentru unii pentru că este un om corect

Prim-vicepreședintele PDL Theodor Stolojan consideră că unul dintre motivele pentru care se cere schimbarea premierului Emil Boc din funcție e că acesta ”e nepotrivit pentru unii pentru că este un om corect”.

Liderul PDL a comentat că în ultima perioadă s-a discutat despre relansarea partidului printr-un premier tehnocrat, însă această variantă nu garantează succesul, ci creșterea economică.

”Multe din discuţii se bazează pe această prezumţie, că, dacă am avea un premier tehnocrat, partidul îşi va reveni mai repede. Singura ieşire, după mine, este ca, în 2011, să avem creştere economică, iar în 2012 această creştere economică să se regăsească şi în percepţia populaţiei”, a spus Stolojan, citat de mediafax.ro. Totodată, el a insistat că în acest moment președintele partidului trebuie să fie și șef al guvernului. "Preşedintele partidului de guvernare trebuie să fie şi prim ministru, argumentul este că o persoană care deţine cele două funcţii poate să atenueze tensiunile care apar. În cazul separării celor două funcţii, preşedintele partidului de guvernare va intra foarte curând în conflict cu primul ministru. Nu cred că România se află în prezent într-o situaţie în care o guvernare să fie gestionată de o persoană şi partidul de guvernământ să fie gestionat de altă persoană", a spus Stolojan.

Ne puteți urmări și pe Google News