Benny Gantz, noul comandant al armatei israeliene

Benny Gantz, noul comandant al armatei israeliene

Generalul Benny Gantz a fost numit ieri în funcţia de şef al Statului Major al armatei israeliene de către guvernul condus de Benjamin Netanyahu, relatează ziarul Haaretz, citând un comunicat oficial.

"Guvernul a aprobat în unanimitate nominalizarea lui Benny Gantz drept cel de-al 20-lea şef al Statului Major al armatei israeliene", a informat biroul premierului Benjamin Netanyahu.

"Generalul Gantz este un ofiţer excelent şi un comandant experimentat. Numirea sa va permite asigurarea stabilităţii în cadrul armatei, care este întotdeauna foarte importantă, cu atât mai mult acum când regiunea cunoaşte schimbări majore", se mai arată în comunicat.

În vârstă de 52 de ani, generalul Gantz îi succede în funcţie generalului Gaby Ashkenazi, al cărui mandat expiră la 14 februarie. El preia şefia celei mai puternice armate din regiune în contextul în care situaţia strategică este bulversată de căderea preşedintelui egiptean Hosni Mubarak, alungat de la putere vineri de presiunea străzii după trei decenii petrecute la cârma ţării.

Ne puteți urmări și pe Google News

Gantz s-a înrolat în armata israeliană în 1977, ocupând de-a lungul timpului poziţii importante - comandant al trupelor de elită ale aviaţiei militare, Shaldag, şef al comandamentului de nord, comandant al trupelor de uscat, ataşat militar al ambasadei de la Washington şi, din 2009, adjunct al şefului Marerului Stat Major.