Boc: PSD, PNL și PC fac zid împotriva justiției. Ponta: Premierul confirmă că dosarul Nicolescu e făcut la cererea PDL

Boc: PSD, PNL și PC fac zid împotriva justiției. Ponta: Premierul confirmă că dosarul Nicolescu e făcut la cererea PDL

Premierul Emil Boc a declarat astăzi că PSD, PNL și PC ”acționează ca o alianță împotriva justiției” și încearcă ”să pună presiune politică pe judecători” în cazul președintelui CJ Argeș, Constantin Nicolescu. În replică, șeful PSD Victor Ponta a declarat că șeful guvernului a confirmat că dosarul Nicolesci ”este făcut la cererea PDL”

”PDL indiferent despre cine a fost vorba nu s-a amestecat în actul de justiție și a respectat orice decizie judecătorească. Solicităm același lucru PSD și PNL. PNL, PSD și PC fac zid împotriva jusției. Acționează ca o alianță împotriva justiției”, a susținut Boc. Premierul a apreciat că opoziția ”încearcă să exploateze mediatic și politic” cazul lui Constantin Nicolescu, aducând acuzații ”absolut aberante” puterii. ”Au regizat acest circ mediatic pentru a ascunde o posibilă faptă de corupție. Show-ul mediatic urmărește să pună presiune politică pe judecători”, a spus Boc.  Ripostă PSD-istă: pichetarea sediilor PDL în ziua recursului lui Nicolescu Preşedintele PSD, Victor Ponta, a răsouns acuzațiilor lui Emil Boc, susținând că acesta a confirmat prin ieșirea sa faptul că dosarul președintelui CJ Argeș ”este făcut la cererea PSD”.

”Emil Boc a ieşit, practic, să confirme, dacă mai era nevoie, că totul este un dosar făcut la cererea PDL. Şi a ieşit să dea un semnal către procurorii de la DNA că îi va proteja în continuare, orice abuzuri vor face”, a spus Ponta, citat de Agerpres. Mai mult, șeful PSD a sunat mobilizarea la o acțiune de pichetare a sediilor PDL luni, când, cel mai probabil, se va judeca recursul lui Nicolescu. ”Îi chemăm pe toţi oamenii care vor respectarea legii, pesedişti sau nepesedişti, oameni cu convingeri politice sau simpli români care vor democraţie şi libertate, ca în faţa sediilor PDL din întreaga ţară să ceară aplicarea legii, să ceară libertate pentru Constantin Nicolescu şi pentru orice om din această ţară, să ceară PDL să nu ne aducă în vremurile în care un partid decide cine este arestat”, a spus Ponta.  Instanţa a decis ieri arestarea pentru 29 de zile a preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu. După aflarea şentinţei, acestuia i s-a făcut rău, a leşinat, iar medicii suspectează un atac de cord sau un accident vascular cerebral. Nicolescu a fost transportat la Bucureşti, fiind internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Liderii PSD, în frunte cu Victor Ponta, au facut zid în jurul şefului CJ Argeş, Constantin Nicolescu. "Probabil că luni şedinţa noastră de conducere şi grupurile parlamentare le vom face în faţă la DNA, a comentat şeful social-democraţilor. "E o măsură abuzivă", a sărit şi Ion Iliescu. "Dacă partidul ăsta din care fac şi eu parte nu reacţionează nici acum, înseamnă că este un partid de mămăligă", a decretat Adrian Năstase.

Ne puteți urmări și pe Google News