Andrei Cristea, "vopsit" pentru nemţi

Andrei Cristea, "vopsit" pentru nemţi

Golgheterul sezonului trecut din Liga I la fotbal va juca la Karlsruhe, locul 16 în divizia a II-a germană.

Andrei Cristea, atacantul echipei de fotbal Dinamo, are mari şanse să joace pentru formaţia germană de ligă secundă Karlsruhe.

Jucătorul de 26 de ani a fost aproape de a ajunge la gruparea germană şi în vara anului trecut, dar transferul a căzut din pricina neînţelegerilor legate de bani. În această iarnă, cei de la Karlsruhe au reluat negocierile.

Deşi ar fi dorit să-l împrumute pe jucător până în vară pentru suma de 400.000 de euro, nemţii au fost convinşi de dinamovişti să plătească 675.000 de euro pentru a-l avea definitiv. Singurul impediment în perfectarea mutării era aseară legat de banii pe care nemţii îi oferă jucătorului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cristea doreşte un salariu de 30.000 de dolari pe lună şi câte 2.000 de dolari pentru fiecare punct câştigat de Karlsruhe cu el pe teren. Dinamo mai poate primi suma de 300.000 de euro, dacă nemţii vor promova în prima divizie, dar acest lucru este greu de crezut, deoarece ocupă locul al 16-lea (din 18 echipe) la finalul turului.

Înlocuit de Junior Moraes

În cazul în care cei de la Karlsruhe îl vor vinde pe atacant, "câinii" vor mai încasa 25% din suma de transfer. Jucătorul a participat la antrenamentul de ieri condus de antrenorul Ioan Andone, iar zilele următoare va pleca în Germania, pentru vizita medicală şi pentru a iscăli contractul. Cristea a ajuns în fotbalul mare în 2004, când a fost transferat de Steaua de la FCM Bacău.

După ce, în primăvara anului 2005, după "dubla" cu Valencia, a fost cotat de finanţatorul Gigi Becali la 20 de milioane de euro, atacantul a plecat pe uşa din dos din Ghencea, ajungând la FC Timişoara în schimbul lui Gigel Coman şi al sumei de 200.000 de euro. Nu a dat satisfacţie în Banat, motiv pentru care a fost împrumutat la Poli Iaşi, apoi a fost recuperat de Dinamo. După un nou împrumut la Iaşi, Cristea a ajuns sezonul trecut golgheterul campionatului, cu 16 reuşite.

La Dinamo s-a confirmat teoria că antrenorul îi "revopseşte" pe jucători, pentru a putea fi vânduţi de impresari. "Trebuie să-i «vopsesc» jucătorii lui Ioan Becali", se plângea Ioan Andone acum câţiva ani. Pentru a-l înlocui pe Cristea, Dinamo a început negocierile cu Gloria Bistriţa pentru cumpărarea brazilianului Junior Moraes.