Kelemen: Rămânem cu PDL. PNL nu e exclus de la un proiect politic aşezat în centru-dreapta

Kelemen: Rămânem cu PDL. PNL nu e exclus de la un proiect politic aşezat în centru-dreapta

Kelemen Hunor susţine că UDMR trebuie să ducă mai departe proiectul început cu PDL, neexcluzând însă o colaborare viitoare cu PNL.

"Este nevoie de un proiect coerent pe termen mediu. Pentru a duce la bun sfârşit ce am început, alături de PDL, şi aici mă refer la reformă, este nevoie de 4-5 ani. Eu vorbesc de un proiect politic aşezat în centru dreapta, care nu exclude o alianţă cu partidele care au o gândire apropiată de a noastră. Din acest punct de vedere PNL este foarte apropiat de proiectul nostru. Noi vom rămâne deschişi şi în acest moment nu există niciun raţionament de a pleca din coaliţia cu PDL", a declarat Kelemen, pentru EVZ, invocând perspectivele pe care liberalii le promovează în domeniul economic şi care au stat la baza fostei coaliţiei de guvernare PNL-PD-UDMR.

Liderul UDMR a adăugat că nu vede cum PNL şi PC vor putea avea un proiect coerent alături de PSD, mai ales că viziunile economice sunt diferite, liberalii nefiind dispuşi să negocieze renunţarea la cota unică, iar PSD-iştii insistând pe impozitarea progresivă.

Astfel, o reorientare a liberalilor nu este exclusă de Kelemen care apreciază că "între PNL şi PDL nu există lucruri necompatibile". Întrebat dacă preşedintele Traian Băsescu poate fi considerat "necompatibil" ţinând cont raportarea lui Crin Antonescu la şeful statului, liderul UDMR a comentat că în politică nu sunt lucruri "de neiertat".

Ne puteți urmări și pe Google News

"Dacă ai anvergura unui om politic responsabil, poţi să treci peste lucruri care sunt grave, dar nu de neiertat", a spus Kelemen.