Culio transferat de CFR. Urmează Traore

Culio transferat de CFR. Urmează Traore

Argentinianul de 27 de ani a fost vândut de campioana României la Istanbul pentru două milioane de euro.

CFR Cluj a dat prima mare lovitură pe piaţa transferurilor în această iarnă. Gruparea din Gruia l-a cedat pe mijlocaşul argentinian Juan Emmanuel Culio la Galatasaray Istanbul, echipa pregătită de Gheorghe Hagi, în schimbul a două milioane de euro.

"Este un transfer de succes pentru CFR", ne-a spus ieri Iuliu Mureşan, preşedintele ardelenilor după plecarea "eroului de la Roma". În 2008, argentinianul a făcut meciul vieţii la debutul clujenilor în Liga Campionilor, când a marcat o "dublă" la victoria cu 2-1 de pe terenul lui AS Roma.

"După trei ani şi jumătate petrecuţi la noi, Culio îşi atinsese limitele. Această ofertă a venit în cel mai bun moment, atât pentru club, cât şi pentru jucător", a adăugat oficialul din Gruia.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Negocierile au fost dure"

Iuliu Mureşan ne-a dezvăluit că Gheorghe Hagi a insistat personal pentru transferul lui "Draculio" la Istanbul. "Hagi ne-a sunat înainte de Crăciun pentru Culio. Negocierile cu Galatasaray au fost dure, însă noi am ţinut la preţ şi cred că suma transferului este corectă". Culio (27 de ani) devine primul jucător din Liga I transferat de "Rege" în noul mandat la "Cim Bom".

Culio a semnat un contract pe trei ani şi jumătate cu Galata, ocupanta locului 9 în prima ligă din Turcia. "Sunt fericit, pentru că Galatasaray este o echipă mare. A meritat să joc în România, am dat totul la CFR Cluj", a spus sud-americanul la Sport.ro.

Urmează Traore?

Clujenii nu au de gând să se oprească însă aici. Preşedintele Iuliu Mureşan susţine că ivorianul Lacina Traore este următorul jucător care va pleca: "Suntem în discuţii cu mai multe cluburi renumite din Europa pentru Traore. El este bijuteria noastră şi va pleca doar pe o sumă corespunzătoare pentru valoarea lui".

11 goluri a marcat Juan Culio pentru CFR Cluj în toate competiţiile

CARIERĂ ŞI BANI CFR

l-a transformat din zidar în superstar

Zidar până la vârsta de 19 ani, Juan Culio a ajuns la Cluj în vara lui 2007, fiind mai întâi împrumutat şi apoi transferat definitiv de la clubul chilian Deportivo La Serena, în schimbul sumei de 600.000 de dolari.

Argentinianul a cucerit două titluri, trei Cupe şi două Supercupe ale României cu CFR. Galatasaray este a şaptea echipă pentru care va evolua Culio, el mai trecând şi pe la echipele argentiniene Flandria, Almagro, Independiente şi Racing Club.

Până la vară, sud-americanul va câştiga 250.000 de euro, în sezonul următor va fi plătit cu 600.000 de euro, iar în ultimii doi ani de contract va lua câte 700.000 de euro.