MUŞAMALIZARE. Cum este scos basma curată un dascăl ABUZATOR

MUŞAMALIZARE. Cum este scos basma curată un dascăl ABUZATOR

Singurii români suficient de curajoşi să se ia la trântă cu învăţătoarea care le-a traumatizat copiii spun că se luptă cu morile de vânt. Susţinătorii şi colegii de breaslă ai celei acuzate i-au ameninţat de faţă cu avocatul.

"Şcoala îi tratează pe clienţii mei ca pe nişte infractori", reclamă Meda Tocaciu, avocata care a acceptat să-i reprezinte pro bono pe părinţii elevilor abuzaţi de Veronica Bereanda, învăţătoare la Liceul "Nicolae Iorga" din Capitală. Părinţii nebuni, înregistrarea trucată Avocata le-a fost alături la audierile de acum două zile, în faţa comisiei administrative a şcolii şi spune că, pe lângă elevi, şi părinţii au sfârşit traumatizaţi. În loc de scuze şi soluţii la drama copiilor lor, familiile celor afectaţi au fost ameninţate cu exmatricularea copiilor şi acuzate de vedetism de profesorii şi părinţii solidari învăţătoarei. "Azi, de exemplu, am ajuns în faţa unei comisii formată din profesori şi învăţători. O comisie pe care am aşteptat-o cooperantă şi paşnică, dar am găsit-o părtinitoare şi arţăgoasă. (...) De ce mă întrebaţi de înregistrare? De ce îmi spuneţi că este trucată, falsă, ilegală? De ce mă acuzaţi că nu am făcut nimic până acum? FAC ACUM. Am plecat de acolo cu senzaţia că «am vorbit împreună şi ne-am înţeles separat »", povesteşte părintele unuia dintre elevii abuzaţi.

  • Copiii abuzaţi la şcoală riscă şi marginalizarea

De la începerea întregului scandal, învăţătoarea acuzată nu a mai trecut pragul şcolii. A fost însă reprezentată de câţiva colegi de breaslă care, de la intimidări făţişe şi până la modificarea proceselor verbale, au încercat totul pentru a o scoate nevinovată. "S-au repezit la ei ca nişte vulturi. Mămicilor şi aşa răvăşite li s-a spus că înregistrarea audio nu constituie o probă în penal şi că cine a făcut-o va fi exmatriculat. Pe final, noroc că am recitit procesele verbale. Le completase comisia după bunul plac şi clienţii mei ar fi semnat neadevăruri", povesteşte avocata Tocaciu.

  • Mărturia ŞOCANTĂ a unuia dintre elevii agresaţi de învăţătoare: "Mai bine mă sinucid decât să mai merg la şcoală"

Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă Pe lângă dascăli, la confruntare au participat şi câţiva susţinători ai învăţătoarei din rândul părinţilor. "Am ajuns să vorbesc şi cu părinţi care mă atacă.(...) Îi văd neputincioşi să îşi scoată propriul copil din calvar. Pentru că în clasa aceea e un calvar. Îmi vine să le urlu: TREZIŢIVĂ! AJUTAŢI-VĂ COPILUL!", povesteşte un alt părinte îndurerat. Învăţătoarea Veronica Bereanda este un dascăl cu experienţă, care "ştie să le bage copiilor carte în cap", sunt argumentele taberei de apărători. "Nimeni nu-i pune la îndoială pregătirea. Dar la ce bun să ai zece diplome pe perete, dacă te comporţi aşa cu nişte copii?", se revoltă avocata Meda Tocaciu.

Ne puteți urmări și pe Google News
  • EDUCAŢIA PRIN TEROARE. Cum au ÎNGROPAT-O pe "Doamna cu o mie de ochi"

"Nu vrem să facă 100 de ani de închisoare, vrem să creem un precedent. În România, abuzul emoţional este rareori pedepsit." MEDA TOCACIU, avocat Lupta continuă în instanţă Comisia administrativă care a analizat cazul învăţătoarei Veronicăi Bereanda va da un verdict până la sfârşitul acestei săptămâni. Mult prea târziu, se plâng părinţii afectaţi, care se tem că dascălul s-ar putea reîntoarce la clasă odată cu încheierea vacanţei de toamnă a elevilor din ciclul primar. "Am hotărât ca fiecare familie să depună, lunea viitoare, câte o plângere penală. Cu siguranţă nu-i va fi confortabil să fie audiată de un procuror", arată Meda Tocaciu, avocata părinţilor. Instanţa ar putea hotârâ mai apoi începerea urmăririi penale. "Nu vrem să stea o sută de ani după gratii, dar trebuie să creem un precedent, fiindcă la noi doar abuzul fizic şi verbal este pedepsit, nu şi cel emoţional", spune avocata. CITIŢI ŞI:

  • SCANDALUL ÎNVĂŢĂTOAREI care-şi terorizează elevii. Psihiatru: "Unul dintre copii a vrut să se sinucidă"
  • "TE ARUNC PE GEAM" Anchetă în cazul învăţătoarei de COŞMAR de pe Youtube I VIDEO
  • AVENTURILE PROFESORILOR. Învăţătoarea care îşi bate elevii. Dascălul-şofer care noaptea e beat şi ziua e la ore
  • "TE ARUNC PE GEAM". Replicile INCREDIBILE ale unei învăţătoare către un "boboc" de clasa întâi