Ponta, despre legea bacalaureatului profesional: Băsescu îşi mai doreşte din când în când să fie prim-ministru

Ponta, despre legea bacalaureatului profesional: Băsescu îşi mai doreşte din când în când să fie prim-ministru

Premierul Victor Ponta a cerut ca legea bacalaureatului profesional să fie susţinută în continuare în Parlament. Ieri, Traian Băsescu a trimis spre reexaminare această lege, în sensul eliminării dispoziţiilor prin care se reglementează bacalaureatul profesional susţinând că insuficienta reglementare a acestui examen poate afecta calitatea învăţământului şi buna desfăşurare a examenului de bacalaureat de anul viitor.

"Chiar dacă preşedintele din când în când îşi mai doreşte să fie prim-ministru şi nu-i place cum e cu Bac-ul, vă rog să mergeţi în Parlament să susţineţi adoptarea legii pentru a găsi soluţia corectă, aşa cum am făcut-o", a spus Ponta ministrului Educaţiei.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu îl consideră pe consilierul prezidenţial, Daniel Funeriu capul răutăţilor în privinţa retrimterii legii privind bacalaureatul profesional în Parlament. Aceasta îl acuză pe Funeriu că l-ar fi dezinformat pe Traian Băsescu. "Preşedintele a fost dezinformat de consilierul domniei sale pe educaţie, care-şi imaginează că legea pe care Guvernul Boc şi-a asumat răspunderea nu este deloc perfectibilă", a spus Andronescu, la RFI.